Kijkcijfers vrijdag 31 maart 2023

De TV van gisteren: Schamele 134.000 kijkers zien ontknoping Avastars

1 april 2023 08:41 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Voor SBS 6 gloort licht aan het einde van de lange, donkere kijkcijfertunnel: na zes weken zwaaide kijkcijferdrama Avastars af... en niet eens op een dieptepunt!

Dat Avastars niet het gedroomde succes is waar John de Mol op gehoopt had moge duidelijk zijn. De zes afleveringen van de talentenjacht wisten samen net iets meer dan 1 miljoen kijkers te trekken. Met 134.000 kijkers viel de ontknoping een stuk beter in de smaak dan de halve finale waar 93.000 kijkers voor bleven zitten, maar het blijft de slechtst bekeken finale van een talentenjacht in recente historie.

Proost op de pubquiz

NPO 1 had qua amusement de beste papieren: de zender scoorde op primetime boven het miljoen. Hoofdverantwoordelijke is en blijft Flikken Maastricht waar ondanks een opvallende herhaling van zetten zo'n 1,5 miljoen mensen op afstemden. Maar ook de start van een nieuw seizoen MAX Pubquiz deed het met 1 miljoen kijkers prima. Later op de avond was een herhaling van Keek op de week, ter ere van het overlijden van Wim de Bie, nog eens goed voor 942.000 kijkers. Op1 sloot de avond af met 575.000 kijkers, daarmee is het de minst bekeken late night talkshow.

De verraders blijft boeien

RTL 4 ruimde zoals altijd de hele vrijdagavond in voor De verraders en één miljoen kijkers hadden daar wel oren naar. Daarmee is het groots opgezette avonturenprogramma nog altijd minder in trek dan het relatief goedkoop te maken 2 voor 12 dat op NPO 2 zo'n 1,13 miljoen mensen wist te boeien. Later op de avond kwam Beau verrassend dicht in de buurt bij Vandaag inside van SBS: maar met 702.000 voor Van Erven Dorens versus 739.000 voor VI was de winnaar duidelijk.  

Meer over