Kijkcijfers maandag 1 augustus 2022

De TV van gisteren: kijkers blij met de terugkeer van Het Familiediner

2 augustus 2022 08:38 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© EO
Gisteravond keerde Het Familiediner terug op NPO 1 met een gloednieuwe reeks. De show waarin al jaren familieruzies worden opgelost wist 782.000 kijkers te trekken.

En die mensen waren erg blij met het nieuwe seizoen. Ze waren vooral te spreken over presentator Bert van Leeuwen die het programma inmiddels al bijna twintig jaar maakt.

Boeren, Bijbels en Beauties

Na een stroeve start van het nieuwe Boeren, Bijbels en Beauties op SBS6 - de eerste aflevering trok maar 319.000 kijkers - wist het realityprogramma over markante inwoners uit Spakenburg ook gisteren niet te scoren. Er waren nog maar 225.000 mensen die het programma wisten te vinden en die waren niet echt enthousiast te krijgen. De tegenhanger van Urk! lijkt daarmee nu al een flop te zijn geworden.

De Slimste Mens

Dat het populaire quizprogramma De Slimste Mens op NPO 2 elke werkdag veel mensen weet te boeien is geen verrassing meer. De aflevering van gisteren waarin cartoonist Jip van den Toorn haar entree maakte was goed voor ruim 1,4 miljoen kijkers die van haar deelname genoten. Jip nam het in de afleveringsfinale op tegen radiopresentatrice Marisa Heutink, die uiteindelijk het veld moest ruimen.

Meer over