Kijkcijfers woensdag 13 april 2022

De TV van gisteren: de slotaflevering van Het Verhaal van Nederland scoort

14 april 2022 10:10 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© NTR

Gisteren was het slot van het ontzettend populaire Het Verhaal van Nederland te zien. Al sinds de eerste aflevering wist het programma te scoren en ook de kijkcijfers van de laatste aflevering liegen er niet om; er keken bijna 1,7 miljoen mensen!

De slotaflevering ging over hoe mensen probeerden te overleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kijkers waren niet alleen onder de indruk van deze aflevering, maar van de hele reeks met Daan Schuurmans.

Op1

Bijna dagelijks worden de andere talkshows verslagen door Vandaag Inside, maar gisteren wist Op1 de mannen toch in te halen. Waar VI op de dertiende plek eindigde in de kijkcijfer top 25 met 652.000 kijkers, wist Op1 met 744.000 kijkers de negende plek te behalen. In de uitzending werd onder andere aandacht besteed aan een bril waarmee blinden weer kunnen zien.

Love is in the Air

Robert ten Brink was gisteren terug met een gloednieuw seizoen van Love is in the Air. De Friese familie Betsema werd hierin herenigd met hun jongste dochter in Canada. Dat zorgde voor 747.000 kijkers, die zich wel afvroegen waarom de familie altijd zo'n eind moet rennen voordat ze hun geliefde in hun armen kunnen sluiten.

Meer over