Kijkcijfers 20 augustus 2023

De TV van gisteren: Kijkers diep onder de indruk van docu Vijf Jaar Na De Stint van Humberto Tan

21 augustus 2023 08:52 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Screenshot docu RTL

Het verschrikkelijke nieuws over “de Stint”, die met een aantal kinderen door een trein werd geraakt, zal bij veel mensen nog vers in het geheugen staan. Humberto Tan en RTL Nieuws-verslaggever Eelco Hiltermann maakten vijf jaar na het drama de documentaire Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal Van De Ouders. Het verhaal maakte veel los bij kijkers thuis.

Veel kijkers zaten met tranen voor de buis te kijken wat er zich die ene dag heeft afgespeeld.

Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal van de Ouders

20 september 2018, de dag dat een Stint met vijf kinderen van een kinderdagverblijf bij een spoorwegovergang bij station Oss-West naderde. De bellen rinkelden, omdat er een trein aankwam, maar de leidster kreeg de elektrische bolderkar niet tot stilstand. Met alle gevolgen van dien. Humberto Tan ging terug naar de plek van het drama en sprak verschillende ouders die hun kindje daar verloren hebben. 494.000 kijkers waren getuige van het indrukwekkende verhaal en hebben niets dan lof voor alle ouders.

WK Vrouwenvoetbal finale

In de middag werd de spannende finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. Het Engeland van Sarina Wiegman moest het opnemen tegen het sterke Spanje. De verwachtingen van Engeland lagen erg hoog, maar ze konden het toch niet waarmaken. Het enige doelpunt werd na een klein half uur al gemaakt door Spanje en het bleef ook bij 1-0. Ondanks het zomerse weer zaten er toch nog ruim 1,1 miljoen kijkers voor de buis.

Het Mooiste van Maestro

NPO1 deed primetime de beste zaken. Zo werd de tweede aflevering van Kasteelvrouwe Emmy bekeken door 781.000 kijkers en ook Eredivisie voetbal was in trek. Ruim 1,4 miljoen voetballiefhebbers zaten met het bord op schoot. 917.000 kijkers genoten weer van leuke momenten in Het Mooiste van Maestro.

Wat er verder gebeurde

De herhalingen op RTL4 deden het best oké. Postcode Loterij Een Tegen 50 trok 597.000 en De 1 Procent Quiz was goed voor 578.000 kijkers. Op SBS6 keken er 451.000 kijkers naar Wie van de Drie. De uitzending van Zomergasten met Kamagurka was goed voor 359.000 kijkers.

Meer over