Kijkcijfers maandag 15 april 2024

De TV van gisteren: Mátyás Bittenbinder eet kostbare informatie op in Hunted into the Wild VIPS

16 april 2024 09:10 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET

Wat doe je op een storm- en regenachtige maandagavond? Lekker op de bank neerploffen met je favoriete tv-programma natuurlijk! Zo keken er 584.000 mensen naar Hunted into the Wild VIPS op NPO 1 waar de eerste voortvluchtigen werden opgepakt. 

Dat waren ecoloog Sterrin Smalbrugge en bioloog Mátyás Bittenbinder. Zij besloten na een pittige tocht door de bossen en bergen om het zich wat gemakkelijker te maken en over een openbaar voetpad naar hun bestemming te trekken. Dit kwam ze duur te staan toen ze daar twee hunters tegen het lijf liepen. Sterrin en Mátyás werden onmiddellijk naar de grond gewerkt en aangehouden.

Sterrin vond het daarna een handig idee om de hunters te voorzien van allerlei informatie die hen naar de andere voortvluchtige duo's kan leiden. Dat werd haar niet in dank afgenomen door de kijkers.

Gelukkig was daar Mátyás die de boel nog probeerde te redden door een papiertje met kostbare informatie op te eten.

Bodem

Op NPO 3 was het tijd voor de laatste aflevering van de nieuwe Nederlandse dramaserie Bodem van én met Eva Crutzen. De slotaflevering was goed voor veel lovende reacties. Voor de fans is er goed nieuws, want er komt een tweede seizoen aan!

Chateau Meiland VIPS

Op SBS6 werd er ook iets afgesloten, namelijk het eerste seizoen van Chateau Meiland VIPS. De Meilandjes ontvingen in de slotaflevering niemand minder dan Mr. Frank Visser en Miljuschka Witzenhausen. De 674.000 kijkers vonden het vooral erg leuk om de bekende rechter eens niet in zijn rol te zien.

Wat er verder nog gebeurde

De nieuwe talkshow Dit Is Nederland met Margje Fikse en Hans van der Steeg wist op NPO 2 slechts 48.000 kijkers te trekken. Kopen zonder Kijken scoorde op RTL 4 als vanouds met 1 miljoen kijkers.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp. 

Meer over