Kijkcijfers maandag 31 oktober 2022

De TV van gisteren: kijkers raken niet uitgesproken over Oranjesupporters bij Jinek

1 november 2022 09:37 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Videoland

Na een week afwezigheid door een coronabesmetting keerde Eva Jinek gisteren terug op RTL 4. En daar belandde ze gelijk in een stevige discussie. 

In Jinek werd de situatie rondom het WK voetbal in Qatar uitgebreid besproken met voor- en tegenstanders. Eva sprak onder meer met Harry Goudsblom, een van de vele Oranjesupporters die door het gastland betaald wordt om naar het voetbalfestijn te gaan. Hij werd vergezeld door een groep gelijkgestemden die na een tijdje met de woorden 'wat een slap geouwehoer' boos de studio uitliepen.

De 662.000 kijkers ergerden zich enorm aan het gebrek aan een moreel kompas bij Harry en de andere Oranjesupporters. Daar raakten ze dan ook niet over uitgesproken.

Chateau Meiland

In Chateau Meiland op SBS6 was het deze keer niet alleen maar lachen, gieren en brullen. De familie nam namelijk afscheid van Jut, de anderhalf jaar oude kat van Maxime en Leroy die voor hun eigen huis werd doodgereden. Ze gaven hun geliefde huisdier een emotioneel afscheid door deze te begraven in de tuin van Martien en Erica. De 1 miljoen kijkers leefden erg mee met de Meilandjes.

De Avondshow met Arjen Lubach

In De Avondshow met Arjen Lubach op NPO 1 was actrice en zangeres Bente Fokkens te gast om haar nieuwe single Maak Me Wakker te zingen ter ere van haar nieuwe album. Dat werd door 942.000 mensen bekeken. Voor de gelegenheid leek het haar ook leuk om een tatoeage te laten zetten. Arjen was de beroerdste niet en stelde haar gelijk een aantal ontwerpen voor. Daar bleef het alleen niet bij, want de presentator bood Bente ook nog aan om de tattoo, na de uitzending, te laten zetten. En dat zag ze wel zitten.

Meer over