Kijkcijfers 29 februari 2024

De TV van gisteren: Veel kijkers waren nieuwsgierig naar Joost Klein in De Middagshow met Arjen Lubach

1 maart 2024 08:55 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Gisteren was het eindelijk zover, want Joost Klein mocht zijn nummer Europapa laten horen in een live uitzending van De Middagshow met Arjen Lubach. Ondanks het lastige tijdstip, zaten er toch erg veel nieuwsgierige kijkers voor de buis.

En dat is best bijzonder.

Joost Klein

Het nummer waar Joost Klein Nederland gaat vertegenwoordigen tijden het Eurovisie Songfestival werd gisteren bekendgemaakt. Arjen Lubach doopte zijn Avondshow voor de gelegenheid om tot de Middagshow. Rond een uur of 17.00 zaten er 652.000 kijkers klaar voor de buis om het nummer Europapa in première te zien gaan. En dat zijn ontzettend veel kijkers voor dat tijdstip. Het nummer viel dat ook in goede aarde.

Het Roer Om

SBS6-kijkers werden na lange tijd weer getrakteerd op een nieuwe aflevering van Het Roer Om. Dit keer zijn het Patrick en Willeke die de boel de boel laten in Nederland en hun tabakzaak in Geldermalsen achterlaten. Ze kiezen voor het paradijselijke Curaçao. Alhoewel, de plek waar zij terecht zijn gekomen lijkt het paradijs ver te zoeken. De 649.000 kijkers genieten weer volop, maar kijken vooral met enorme verbazing naar de familie.

Feyenoord – Groningen

Er werd gisteravond ook gevoetbald. Feyenoord speelde thuis in de Kuip tegen FC Groningen voor een plek in de finale van de TOTO KNVB Beker. 965.000 kijkers zagen dat de Rotterdammers veel moeite hadden om tot scoren te komen. Groningen kwam dan ook als eerst op voorsprong, maar Feyenoord wist de score toch nog om te buigen naar een 2-1 overwinning. Toch lang er een klein smetje op de euforie van de Rotterdammers en kijkers thuis, want Calvin Stengs moest in tranen van het veld worden gedragen door een nare overtreding.

Doet-ie ’t of Doet-ie ’t Niet

Of RTL4 nou last had van het voetbal of dat kijkers Doet-ie ’t of Doet-ie ’t Niet minder interessant gaan vinden is nog de vraag. Gisteravond hield Ruben Nicolai nog ‘maar’ 590.000 kijkers over en dat is vrij matig voor zijn doen. Ook het programma Project Dans op NPO1 verliest steeds meer kijkers. Gisteravond stemden er nog maar 462.000 kijkers af naar het dansprogramma.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over