Kijkcijfers maandag 25 oktober 2021

De TV van gisteren: Aftrap SBS-datingshow Cupido Ofzo pijnlijk slecht bekeken

26 oktober 2021 08:14 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

Televisiekijkers zijn gewoontedieren, dat cliché geldt vooral voor de maandagavond waar vaste waarden de meeste kijkers weten te trekken. En da's slecht nieuws voor nieuwkomers.

SBS 6 had de lancering van Cupido ofzo niet beter kunnen plannen. De datingshow werd direct na kijkcijferhit Chateau Meiland te water gelaten. Maar waar de Meilandjes ruim één miljoen kijkers boeiden, vielen de liefdesperikelen van Wendy van Dijk en Leonie ter Braak niet in de smaak. Slechts 364.000 mensen bleven zitten voor het kundig gemaakte programma, niet eens genoeg voor een plekje in de kijkcijfer top 25.

Kijkers hadden wel plezier in de perikelen van de Meilandjes, die onder andere naar de kermis gingen.

 

De wereld van morgen

NPO 1 kampt met een vergelijkbaar probleem. Doorgaans is de combinatie Radar en Spoorloos goed voor kijkcijfergoud, maar nu de publieke omroep bezuinigt op consumentenprogramma's is Antoinette Hertsenberg minder vaak te zien.

Als vervanging ging De wereld van morgen van start, maar waar Radar moeiteloos 1,25+ miljoen kijkers trekt, bleef het wetenschappelijke programma met onder anderen Nick Schilder hangen op 747.000 kijkers. 

Spoorloos hield de eer hoog met één miljoen belangstellenden en Op1 sloot de avond af met 768.000 kijkers.

Kopen zonder kijken domineert

RTL 4 profiteert van al het geschuif bij de concurrentie. Na 787.000 kijkers voor GTST was een memorabele Kopen zonder kijken goed voor maar liefst 1,34 miljoen kijkers.

In anderhalf uur werd een stel met wel heel bijzondere eisen voor hun beperkte budget alsnog aan een droomhuis geholpen. Eind goed al goed, moet ook Eva Jinek gedacht hebben.

Als hekkensluiter van RTL 4 noteerde ze maar liefst 903.000 kijkers.

Meer over