Kijkcijfers 27 maart 2024

De TV van gisteren: Kijkers smullen van laatste aflevering Married at First Sight

28 maart 2024 08:52 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Na maanden genieten was het gisteravond alweer tijd voor de laatste aflevering van Married at First Sight. Wie blijven er getrouwd? Het was een bomvolle aflevering om van te smullen.

Er was in ieder geval één stel dat er bovenuit sprong.

Married at First Sight

De 893.000 kijkers zaten gisteravond waarschijnlijk met een bak popcorn voor de buis, want het was eerste klas drama in Married at First Sight. Bij Erik en Gerben leek het al een uitgemaakte zaak, maar toch bleek Erik nog wel kansen te zien in zijn huwelijk en wilde graag getrouwd blijven, maar Gerben liet niet met zich sollen en gooide zijn trouwring af. Ook het eindgesprek tussen David en Kim ging er niet bepaald lief aan toe. David maakte in zijn brief zijn vrouw helemaal kapot. Alleen wat hem dwars zat kwam eruit. Toch was er zeker wel een romantisch tintje te vinden hoor. In de vorm van Jeppe en Jantine, daar spatte de liefde ervan af.

Geef om je Hersenen

Nu Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau erop zit zond NPO1 de eenmalige uitzending Geef om je Hersenen van Omroep MAX uit. Hier werd aandacht gevraagd voor de werking van het brein en waarom het noodzakelijk is hersenonderzoek te blijven doen. Verschillende BN’ers kwamen langs om erover te praten. Uiteindelijk zagen 628.000 kijkers de indrukwekkende verhalen voorbij komen. Een nieuwe aflevering van Spoorloos trok daarna nog minder kijkers, namelijk 585.000.

Je Huis op Orde

362.000 kijkers hadden wel zin in sport. De Ajax vrouwen speelden hun return-wedstrijd in de Champions League uit tegen Chelsea. Vooraf leek het al een onmogelijke opgave omdat de thuiswedstrijd al met 0-3 werd verloren. Gisteravond bleef het wonder uit, want het werd uiteindelijk 1-1. Viktor Brand wist met Je Huis op Orde juist te profiteren van het einde van Het Verhaal van Nederland. 615.000 kijkers zagen het indrukwekkende verhaal van Karin. Die na het overlijden van haar man de chaos in haar huis maar niet op orde krijgt.

*De in dit artikel vermelde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagramkanaal @tinanijkamp.

Meer over