Kijkcijfers maandag 13 mei 2024

De TV van gisteren: Nieuw seizoen van Makkelijk Scoren slaat niet echt aan bij de kijkers

14 mei 2024 09:05 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET

Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit trapten op NPO 3 met 386.000 kijkers een nieuw seizoen van Makkelijk Scoren af. De drie waren van tevoren erg enthousiast over de nieuwe reeks, maar dat enthousiasme wordt niet echt gedeeld door de kijkers. 

In de satirische show wordt door het trio op humoristische wijze de sportweek doorgenomen. Zoals de titel al doet vermoeden staat het programma bol van de inkoppertjes en juist dat blijkt niet bij iedereen in de smaak te vallen.

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Op maandag kwam het trieste bericht naar buiten dat de vrouw van Mr. Frank Visser is overleden. De nieuwe aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak - die op SBS6 981.000 kijkers wist te trekken - kende een zelfde soort verdrietige afloop. Eén van de deelnemers bleek namelijk kort na de opnames ook te zijn overleden. De kijkers schrokken daar wel even van.

Kopen zonder Kijken

Op RTL 4 was een herhaling van Kopen zonder Kijken te zien, maar dat scoorde met 687.000 kijkers prima. De kijkers hadden er in ieder geval geen erg in dat ze kandidaten Shannon en Cevar al eens naar een huis hadden zien zoeken. Ze werden juist weer enorm blij van het goedgemutste koppel.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp. 

Meer over