Kijkcijfers maandag 5 juni 2023

De TV van gisteren: Van Roosmalen en Groenteman prima van start met 'snuffelstage' op SBS6

6 juni 2023 08:41 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© SBS6
Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman debuteerden gisteren met Marcel & Gijs op SBS6. De 'vervanger' van Vandaag Inside ging prima van start met 611.000 kijkers. Of ze die de rest van de week weten vast te houden met - zoals ze het zelf noemen - hun 'snuffelstage' blijft nog even de vraag.

De reacties op de eerste aflevering van de nieuwe talkshow waren wisselend. Waar de één het duo een verademing vond, moest de ander duidelijk nog even wennen aan de heren.

Er werd door de opmerkelijke komst van Jan Slagter op vuurwerk gehoopt maar dat bleef uit. Kijkers waren over het algemeen wel enthousiast over de aanwezigheid van de Omroep MAX-baas en spraken zelfs van 'een uitstekende chemie' tussen de drie, die erom bekend staan regelmatig met modder naar elkaar te gooien.

Droomhuis Gezocht

Naast Marcel & Gijs werd er ook gekeken naar Droomhuis Gezocht op NPO 1, dat met 1.166.000 kijkers de grote winnaar van het primetime-tijdslot was. Kijkers verbaasden zich vooral over het deelnemende stel dat overduidelijk meer tekst had dan presentatrices Dionne Stax en Carrie ten Napel.

Ik Weet Er Alles Van!

Tot slot trapte Ruben Nicolai een nieuwe reeks Ik Weet Er Alles Van! af op RTL 4 op de plek van Goede Tijden, Slechte Tijden dat met zomerreces is. Dat ging hem met 750.000 kijkers goed af. Die waren trouwens blij dat de quiz weer terug op de buis was. Dat wordt de komende weken weer lekker puzzelen!

Meer over