Kijkcijfers maandag 27 juni 2022

De TV van gisteren: MAX Vakantieman en Kopen zonder Kijken vechten om nummer één positie

28 juni 2022 09:21 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Videoland
De maandagavond blijkt een succesvolle televisieavond te zijn voor NPO 1 en RTL 4 met hun kijkcijferhits MAX Vakantieman en Kopen zonder Kijken.

In aanloop naar de zomervakantie zijn er steeds meer herhalingen te vinden in de programmering, maar de NPO en RTL concurreren voorlopig nog even lekker door met nieuwe afleveringen van hun succesvolle maandagavondshows.

MAX Vakantieman

Sybrand Niessen ging vorige week goed van start met de terugkeer van MAX Vakantieman op NPO 1 - 1,2 miljoen kijkers - en ook gisteren wist de presentator te scoren.

Er keken 1,3 miljoen mensen naar de uitzending over het verhalen van schade bij een geannuleerde vlucht, de grote drukte op het Europese wegennet en de mystery guest die een hotel in Valencia inspecteerde.

MAX Vakantieman belandde uiteindelijk op plek drie in de kijkcijfer top 25.

Kopen zonder Kijken

Dat Martijn Krabbé elke week hoge kijkcijfers weet te behalen met Kopen zonder Kijken is geen verrassing meer. Gisteren keken er ruim 1,4 miljoen mensen naar RTL 4 om te zien hoe Jeroen en Carlijn vanwege gezinsuitbreiding wilden verhuizen naar een rustige wijk. Een belangrijke eis van de twee was dat hun toekomstige kleine onbezorgd op straat kon spelen.

Door de hoge kijkcijfers wist het woonprogramma de tweede plek in de kijkcijfer top 25 te veroveren en daarmee MAX Vakantieman te verslaan. De eerste plek was als vanouds voor het achtuurjournaal op NPO 1.

Massa Is Kassa

Verder werd er ook nog gekeken naar Massa Is Kassa op SBS6. 657.000 mensen zagen hoe Peter Gillis - alweer - op jacht ging naar een nieuwe bolide. De realityster eindigde daarvoor zelfs op het circuit van Zandvoort om de auto samen met Tim Coronel eens goed te testen.

Meer over