Kijkcijfers zaterdag 20 april 2024

De TV van gisteren: kijkers genieten met volle teugen van eerste aflevering Máxima op RTL 4

21 april 2024 09:53 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Videoland

Door alle media-aandacht kan het je bijna niet zijn ontgaan: er is een dramaserie over het leven van onze koningin Máxima gemaakt. Die is te zien op Videoland, maar RTL 4 trakteerde tv-kijkers zaterdag gratis op de eerste aflevering.

Daar zaten 708.000 mensen voor klaar en die waren enorm enthousiast! Er zijn er zelfs een paar overtuigd om een abonnement te nemen op de streamingdienst om door te kunnen kijken. Een geslaagde actie van de zender dus.

Marble Mania

Op SBS6 begon een nieuw seizoen van Marble Mania. Daar zagen 513.000 mensen hoe Hans, Steven en Jamie Kazàn tegen elkaar knikkerden voor de winst.

De kijkers vroegen zich alleen wel af waarom er tijdens deze nieuwe reeks blijkbaar niet meer voor een goed doel wordt gespeeld.

Even tot Hier

Tot slot hebben we natuurlijk nog de kijkcijferkoningen van de zaterdagavond. Niels van der Laan en Jeroen Woe wisten op NPO 1 met een nieuwe aflevering van het populaire Even tot Hier bijna 1,7 miljoen mensen te boeien.

De kijkers waren vooral te spreken over de mooie actie die de makers hadden bedacht voor het personeel van de NS dat tijdens werktijd nog steeds regelmatig te maken heeft met zinloos geweld.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp. 

Meer over