De TV van gisteren: Kijkcijfers Naar Bed Met Irene kelderen

4 december 2016 08:14 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

Het blijft lastig voor Irene Moors om kijkers aan zich te binden bij SBS 6. De kijkcijfers van haar late night praatprogramma Naar bed met Irene dalen met de week.

En dat terwijl SBS 6 op zich best een aardige avond. Wedden dat ik het kan deed het met 560.000 kijkers zeker niet slechter dan voorgaande weken en met 480.000 kijkers had ook Talenten zonder centen weinig te klagen. Helaas kan niet hetzelfde gezegd worden van Naar bed met Irene waar Tjitske Reidinga als derde hoofdgast slechts 294.000 kijkers trok. Misschien lag dit dieptepunt aan het feit dat de show voor het eerst niet live was. Tjitske moest die avond op de planken staan, vandaar dat de show al in de middag was opgenomen. De pret was er niet minder om.

RTL wint van NPO

Uiteraard kon De TV kantine niet op tegen de 1.8 miljoen van het Acht uur journaal, toch zagen ruim 1 miljoen kijkers de laatste reguliere aflevering van het persiflageprogramma. De show deed een persiflage van kijkcijferkanon Ik hou van Holland dat op haar beurt weer goed was voor 1.76 miljoen kijkers. Verder viel vooral op hoe goed gastspelers Kasper van Kooten en Elise Schaap waren. De een debuteerde als Johan Derksen, de ander dook weer op als Chantal Janzen. Een rol die ze al eerder in Koefnoen speelde.

Als De Dijken Breken spoelt realisme weg

De vijfde aflevering van Als de dijken breken was goed voor de vierde plek in het kijkcijferklassement en baarde het nodige opzien. 1.3 miljoen waren getuige van het feit dat na de overstroming de spanning net zo snel is weggespoeld als de vloedgolf waar de serie haar naam aan dankt.  

 

Meer over