Kijkcijfers maandag 16 oktober 2023

De TV van gisteren: Oranje wint en scoort daarmee flink veel kijkers

17 oktober 2023 09:50 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© ANP/Maurice van Steen

Het Nederlands Elftal won de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland met 1-0 en wist daarmee op de maandagavond flink wat kijkers te trekken op NPO 1. 

Er keken ruim 2,5 miljoen mensen naar de overwinning van Oranje, maar die waren niet allemaal tevreden met het spel van de huidige ploeg.

Chateau Meiland

Wat het ook weer goed deed bij de kijkers waren de avonturen van De Meilandjes op SBS6. Daar zaten 1 miljoen mensen voor klaar en die zagen hoe Maxime haar ouders opzadelde met een bak werk. Dat kon rekenen op een hoop commentaar.

Het Spaanse Dorp

Een realityshow die het iets minder goed deed is Het Spaanse Dorp op RTL 4. Dat had maandagavond nog maar 448.000 kijkers. Zelfs Radar op NPO 2 wist met 540.000 kijkers meer interesse te wekken bij televisiekijkend Nederland.

Vandaag Inside

Van alle talkshows die te zien waren was Vandaag Inside op SBS6 met 833.000 kijkers het meest in trek. Van Roosmalen en Groenteman was met 329.000 kijkers op NPO 3 de minst bekeken talkshow. 

* De kijkcijfers uit dit artikel komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over