Kijkcijfers woensdag 7 september 2022

De TV van gisteren: kijkers genieten van nieuw seizoen Oogappels

8 september 2022 09:43 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© NPO

De populaire serie Oogappels over ouders en hun pubers begon woensdag aan het vierde seizoen op NPO 1 en blijkt nog steeds in trek te zijn. 

Er zaten ruim 1 miljoen mensen klaar voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Er werd vooral geapplaudisseerd voor actrice Malou Gorter die de rol van Merel op briljante wijze vertolkt.

Champions League

Waar gisteren ook massaal naar werd gekeken was het Champions League-duel tussen Ajax en Glasgow Rangers (4-0). 1,2 miljoen mensen zagen hoe de voetbalclub uit Amsterdam in de eerste helft de wedstrijd al wist te bepalen (3-0). Er was dan ook niets dan lof voor deze prestatie.

Handen aan de Couveuse

Presentatrice Anne-Mar Zwart ging woensdag van start met het nieuwe tv-programma Handen aan de Couveuse op NPO 1. Hierin volgt ze ouders en hun te vroeg geboren of ernstige zieke baby's in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. De 607.000 kijkers waren enorm onder de indruk van de heftige en emotionele verhalen.

Wat er verder gebeurde

Verder scoorde I Can See Your Voice op RTL 4 604.000 kijkers, wist Vandaag Inside op SBS6 er 592.000 te boeien en zien we de programmering van NPO 3 met onder andere het nieuwe De Bodyguard en Geluk bij een Ongeluk helemaal niet terug in de kijkcijfer top 25. 

Meer over