De TV van gisteren: Kijkcijfers Peter R. de Vries ingestort

9 maart 2018 07:49 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

De tweede aflevering van De raadkamer, het nieuwe programma van Peter R. de Vries scoorde beduidend minder kijkers dan de eerste. Slechts 323.000 mensen wilden nog kijken.

Naar de eerste aflevering van het juridische praatprogramma op SBS 6 keken nog 548.000 mensen. Dat vond Peter toen al een beetje weinig voor De raadkamer. Ik had stiekem gehoopt dat ze iets hoger waren. Aan de andere kant is dit een heel mooi startpunt om vanuit te gaan klimmen”, zei hij toen in RTL Boulevard. De reacties op Twitter zijn voorlopig nog zeer wisselend.

Beste kijkers

De grote winnaar op donderdagavond is Omroep MAX met Dokter Deen dat 1,5 miljoen kijkers trok en Bed and Breakfast met 1,46 miljoen. Op RTL 4 ging het een stuk minder goed, De gezondheidstest bleef steken op 621.000 kijkers en het daaropvolgende Beste kijkers kwam niet verder dan 625.000. Zeer matige cijfers. Gelukkig hadden die kijkers wel veel lol.

Break free

Op NPO 3 begon het mooie Break free aan het derde seizoen met 326.000 kijkers. Daarin worden jonge avonturiers geportretteerd die omkomen in het buitenland. Het verhaal van Niels die overleed na een ongeluk had iets meer aandacht verdiend.

Meer over