Kijkcijfers 12 maart 2023

De TV van gisteren: Miljoenenjacht en Wie van de 3 grote winnaars op de zondagavond

13 maart 2023 09:09 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© SBS6

De zondagavond werd gedomineerd door SBS6. Zowel Postcode Loterij Miljoenenjacht en Wie van de 3 waren de best bekeken programma’s van de avond. En daar baalde Chantal Janzen waarschijnlijk flink van.

Na de verschrikkelijke cijfers van Five Live heeft Linda de Mol met Postcode Loterij Miljoenenjacht nog altijd een steady kijkcijferkanon in handen.

Postcode Loterij Miljoenenjacht

Ook de tweede aflevering scoorde flink en wist ruim 1,4 miljoen kijkers te boeien. Ook Wendy van Dijk weet na een hele lange tijd weer wat meer kijkers te trekken. Wie van de 3 trok later die avond een goede 984.000 kijkers.

Beat the Champions

En waar Linda en Wendy vandaag waarschijnlijk een klein feestje vieren, zal de maandag van Chantal Janzen toch wat minder beginnen. Normaal gesproken weet het Beat the Champions rond de miljoen kijkers te trekken, maar gisteravond zakte dat aantal naar een dieptepunt van 561.000 kijkers. De concurrentie op de zondagavond blijkt voor RTL4 dus moordend te zijn op dit moment. Ondanks dat, waren kijkers wel positief over de kandidaten.

Pauw's Verkiezingsdebat: Linksom of Rechtsom

Het is de week van de verkiezingen en waar we afgelopen week al her en der wat politici voorbij zagen komen in verschillende programma’s, vond gisteravond het grote verkiezingsdebat plaats op NPO1. Onder leiding van Jeroen Pauw gingen Mark Rutte en Edith Schippers (VVD) van het rechtse blok de strijd aan met Jesse Klaver (GroenLinks) en Attje Kuiken (PvdA) van het linkse blok. 979.000 kijkers waren toch benieuwd hoe dat eraan toeging en waren vooral positief verrast over Attje Kuiken.

Wat er verder gebeurde

De Nieuwe Vermeer blijft het prima doen op de zondagavond, maar heeft sinds de eerste aflevering toch wat kijkers moeten inleveren. Gisteravond keken 898.000 het kunstprogramma. Op NPO2 werd ook de tweede aflevering van Langs de Nieuwe Zijderoute goed bekeken 816.000 kijkers.

Meer over