Kijkcijfers maandag 4 juli 2022

De TV van gisteren: Renze prima uit de startblokken

5 juli 2022 09:29 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Videoland

De talkshow-estafette van RTL 4 gaat vrolijk door. Voor Humberto Tan zat de shift er weer op en daarom nam Renze Klamer gisteren - voor het eerst - het stokje van hem over. En hij scoorde prima. 

Renze trok met zijn uitzending over onder andere de boerenprotesten 682.000 kijkers, die wisselend reageerden. Waar de één het een verademing vond dat Renze zijn gasten uit liet spreken, vond de ander dit overkomen alsof de presentator te gast was in zijn eigen talkshow. Al met al verliep de show vlotjes en geven de kijkers de nieuwe RTL 4-presentator een kans.

Op1 & MAX Vakantieman

Talkshow-concurrent Op1 wist iets meer kijkers te boeien dan Renze gisteravond. Er keken 719.000 mensen naar de uitzending op NPO 1 waarin onder andere de kansen van De Oranjeleeuwinnen op het EK Voetbal werden besproken.

Wat erg goed wist te scoren op dezelfde zender was MAX Vakantieman. Ruim 1,1 miljoen mensen zaten als vanouds klaar voor hun favoriete - ietwat onsmakelijke - rubriek: de mystery guest. En dat roept altijd een hoop reacties op.

Massa Is Kassa & Chateau Meiland

We vinden de huidige primetime-programmering van SBS6 niet heel hoog terug in de kijkcijfer top 25. Massa Is Kassa behaalde met 586.000 kijkers - vorige week waren dat er nog 657.000 - een zestiende plek. De herhaling van Chateau Meiland was goed voor een drieëntwintigste plek met maar 352.000 kijkers. 

Ondanks de tegenvallende kijkcijfers werd er wel veel getwitterd over Peter Gillis en consorten. En daar vraag je natuurlijk ook wel een beetje om als je als miljonair uitgebreid gaat afdingen op álles wat je koopt.

Meer over