Kijkcijfers maandag 11 december 2023

De TV van gisteren: Renze trapt nieuwe reeks af met Michiel Huisman en scoort daar prima mee

12 december 2023 09:30 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Screenshot Videoland

Renze Klamer nam maandagavond op RTL 4 het talkshowstokje over van Beau van Erven Dorens, die van een welverdiende vakantie geniet. Hij startte zijn nieuwe seizoen met een internationale gast en scoorde daarmee 495.000 kijkers. 

Michiel Huisman kwam namelijk vertellen over de nieuwe film Rebel Moon waarin hij een grote rol speelt. Daarnaast werd er ook teruggeblikt op zijn inmiddels rijke carrière in de filmindustrie, die nog lang niet voorbij is.

Pauw in Turkije

Op NPO 1 was te zien hoe Jeroen Pauw een bezoek bracht aan het gebied in Turkije dat in februari werd getroffen door een zware aardbeving. De presentator praatte daar met de bewoners over de schokkende gebeurtenis en bekeek ter plekke hoe het geld van de Giro555-actie wordt besteed. De 475.000 kijkers waren erg onder de indruk van de reportage.

Van Roosmalen & Groenteman

NPO 3 scoort niet vaak meer hoge kijkcijfers, maar gelukkig weten de mensen de talkshow van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman wel te vinden op de zender. De heren konden 507.000 kijkers boeien met hun uitzending waarin Anna Gimbrère te gast was. Waar de meningen van de fans dit seizoen nogal uiteenlopen over de chemie tussen Marcel en Gijs twisten ze in ieder geval niet over de acte de présence van Anna.

Wat er verder op tv gebeurde

Verder wist de herhaling van Droomhuis Gezocht op NPO 1 749.000 kijkers te trekken, scoorde Radar op NPO 2 er 763.000, keken er 608.000 mensen naar Het Beste van Chateau Meiland op SBS6 en zaten er 692.000 kijkers voor de buis voor Kopen of Slopen op RTL 4.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over