Kijkcijfers maandag 7 november 2022

De TV van gisteren: jong en oud genieten van eerste Sinterklaasjournaal

8 november 2022 09:30 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© NPO

Gisteren was het alweer tijd voor de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal op NPO 3. Er zaten heel wat mensen voor aan de buis gekluisterd: ruim 1,2 miljoen. En daarmee scoorde het jeugdprogramma zelfs meer kijkers dan Spoorloos op NPO 1 (1,1 miljoen). 

Dieuwertje Blok presenteert het speciale journaal natuurlijk voor kinderen, maar er zaten ook heel wat jongeren en volwassenen klaar om alle avonturen van de Sint te volgen. Een genot voor jong en oud dus!

Welmoed en de Sexfakes

Wat gisteren niet zo goed van start ging op NPO 3 was Welmoed en de Sexfakes met slechts 160.000 kijkers. In deze reportageserie duikt Welmoed Sijtsma in de wereld van deepfake porno, nadat iemand het hoofd van de presentatrice voor zo'n video gebruikte.

Welmoed was diezelfde avond ook nog te gast bij Khalid & Sophie op NPO 1 om te vertellen over haar nieuwe serie en dat werd gelukkig beter bekeken. De talkshow wist namelijk 777.000 mensen te boeien. 

Chateau Meiland

En dan iets heel anders: een hele verdrietige gebeurtenis in Chateau Meiland op SBS6. De Meilandjes kregen te horen dat Jenny, de moeder van Erica, op 93-jarige leeftijd was overleden. In de aflevering was te zien hoe de uitvaart werd geregeld en hoe de familie afscheid nam van hun moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder. De 953.000 kijkers leefden erg mee met Martien, Erica, Maxime en Montana.

Meer over