Kijkcijfers maandag 5 september 2022

De TV van gisteren: Arjen Lubach scoort met terugkeer De Avondshow

6 september 2022 10:10 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Twitter @deavondshowvpro

Dankzij het grote succes van het eerste De Avondshow-seizoen mocht Arjen Lubach gisteravond terugkeren op NPO 1. De eerste aflevering van deze tweede reeks werd goed ontvangen met 981.000 kijkers die stuk voor stuk blij waren dat het tv-programma weer te zien was.

Op satirische wijze nam Arjen weer de actualiteiten door met de mensen thuis. Pieter Derks was de eerste gast die langskwam om te praten over onder andere het insect van het jaar: de waterschorpioen.

Expeditie Robinson

De eerste afvaller van Expeditie Robinson werd maandag bekend op RTL 4. Marion Pauw moest het eiland verlaten, nadat iedereen op haar had gestemd.

De schrijfster voelde de bui al hangen en had daarom wat voorbereidingen getroffen. Ze had al het eten van de groep in haar rugzak verstopt en dus na haar exit mee naar huis genomen. "Als je mij gaat naaien, pak ik je terug", aldus de wraakzuchtige Marion. De actie kon rekenen op een hoop gelach bij de 864.000 kijkers.

Een Jaar van Je Leven

Gisteren was de eerste reguliere uitzending van Een Jaar van Je Leven te zien op SBS6. Er keken 231.000 mensen naar de nieuwe realityshow en dat is een stuk minder dan de kick-off aflevering die zondagavond nog 605.000 mensen wist te boeien.

Er blijkt nu al een deelnemer te zijn die bij een hoop kijkers in de irritatiezone zit: de aanwezige en geen blad voor de mond nemende Martin. Helaas voor deze mensen is hij door de andere kandidaten benoemd tot 'manager van de maand' waardoor hij de komende weken niet naar huis kan worden gestuurd.

Chateau Meiland

Wat gisteren ook te zien was op SBS6 was Chateau Meiland. 922.000 kijkers zagen de familie als vanouds wat opknapklusjes doen en dat ging niet zonder slag of stoot.

Martien had een nogal creatieve oplossing voor een foutje tijdens het behangen en Maxime en Leroy hingen kibbelend een lamp op. De twee werden dan ook al snel vergeleken met hun (schoon)ouders.

Meer over