Kijkcijfers 22 mei 2024

De TV van gisteren: Kijkers verbouwereerd om Steenrijk Straatarm-deelnemers

23 mei 2024 08:46 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© SBS6

In Steenrijk, Straatarm hebben we de afgelopen jaren alles wel voorbij zien komen, maar gisteravond wisten een paar deelnemers veel los te maken bij kijkers.

En dit keer ging het niet om de rijke familie.

Steenrijk, Straatarm

Deze week mocht alleenstaande moeder Amber samen met haar zoon Jimmy een weekje van leven ruilen met de familie Saindrenan in Steenrijk, Straatarm. Zij leven in een leven vol glitter en glamour met hun auto’s, boten en jetski’s. Het is dan ook even slikken voor de rijke familie als zij het flatje van Amber binnenkomen. De 424.000 kijkers denken even dat ze naar een aflevering van Je Huis op Orde aan het kijken zijn, want de bende is immens. Helemaal als ze zien dat er ook nog een halve dierentuin woont. Kijkers verbaast het dan ook niets dat Amber moeilijk kan rondkomen met al die extra kosten.  

Het Perfecte Plaatje op Reis

In de tweede aflevering van Het Perfecte Plaatje op Reis gingen de kandidaten weer op pad in het bloedhete Bangkok. Alleen hadden Mark Baanders, Gallyon van Vessem en Kaj Gorgels de avond ervoor een flink feestje gevierd (lees: karaoke) en dat viel Mark iets zwaarder dan gedacht. Hij moest door Tijl Beckand met een kater uit z’n bed getrokken worden, maar wist wonder boven wonder toch de dagwinnaar te worden. Voor rapper Leafs was het tijd om te vertrekken. 705.000 genoten van de aflevering.

S10 – Dat het goed met mij gaat

Verder was de finale van de Europa League te zien tussen Atalanta en Bayern Leverkusen. Ondanks dat het een finale was keken er maar 529.000 kijkers naar. Omroep MAX-serie Zussen was goed voor ruim een miljoen kijkers en de indrukwekkende documentaire over S10 – Dat het goed met mij gaat was te zien op NPO3. Blijkbaar hadden nog weinig kijkers trek in een Eurovisie Songfestival gerelateerd onderwerp, want er keken maar 99.000 kijkers. De reacties daarentegen zijn wel lovend voor makers Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis.

Sophie & Jeroen

In de vooravond was Sophie & Jeroen een succes, want de talkshow wist 719.000 kijkers te trekken. Jeroen Pauw had onder andere Eva Eikhout aan tafel. Eva is geboren met het FFU-syndroom en heeft korte armen en benen. Ze was daar om over haar nieuwe boek en haar bijzondere leven te vertellen en dat maakte heel wat los bij kijkers.

 * De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over