Kijkcijfers maandag 16 mei 2022

De TV van gisteren: Vandaag Inside breekt eigen kijkcijferrecord

17 mei 2022 09:59 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© SBS6

Na een 'pauze' van twee weken keerde Vandaag Inside gisteren weer terug op de buis bij SBS6 mét Johan Derksen. Met bijna 1,5 miljoen kijkers brak de talkshow hun eigen kijkcijferrecord: dit was de best bekeken aflevering van het programma tot nu toe. 

Derksen gaf in de uitzending aan dat hij zijn excuses nog steeds niet aan gaat bieden, maar hij zei wel dat 'het niet zijn bedoeling is geweest om mensen die echt getroffen zijn door seksueel geweld pijn te doen'. Voor alle talkshows die volgens de voetbalanalist 'wilden scoren door te zeggen dat hij zijn excuses aan moest bieden' had hij nog een boodschap: zijn middelvinger.

Kopen zonder Kijken

Martijn Krabbé nam vorige week na veertien seizoenen afscheid van Uitstel van Executie, maar ging gisteren op RTL 4 van start met een nieuwe reeks Kopen zonder Kijken. De kijker was hem in ieder geval nog niet vergeten op de maandagavond, want er keken 1,1 miljoen mensen naar de eerste aflevering. Kijkers verbaasden zich als vanouds over alle eisen die de kandidaten hadden in combinatie met het beschikbare budget.

Chateau Bijstand

De Meilandjes namen gisteren in de laatste aflevering van Chateau Bijstand op SBS6 afscheid van hun leven in de bijstand. De slotaflevering waarin Martien, Erica en Maxime een feest gaven voor alle donateurs van Stichting Babyspullen wist ruim 1 miljoen kijkers te trekken.

De familie vond het programma 'een confronterende ervaring' en was blij weer terug te kunnen naar hun eigen huis. Ondanks alle ophef die ontstond bij de start van het programma zijn kijkers uiteindelijk toch te spreken over hoe De Meilandjes dit avontuur hebben aangepakt.

Meer over