Kijkcijfers vrijdag 4 november 2022

De TV van gisteren: The Masked Singer heer en meester op vrijdagavond

5 november 2022 09:12 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Tom Cornelissen

The Masked Singer is terug en hoe! De muzikale show van RTL 4 dendert met 2,2 miljoen kijkers de kijkcijfer top 25 binnen en verovert daarmee de eerste plek. 

Ruben Nicolai kondigde weer heel wat markante figuren aan. De joker, heks, olifant, pinguïn en flamingo mochten als eerste hun zangkunsten laten horen. Carlo Boszhard, Loretta Schrijver, Gerard Joling en Buddy Vedder konden alleen nog geen touw vastknopen aan alle optredens, hints en aanwijzingen. Ook op social media werd door de fans druk gespeculeerd over de identiteit van de karakters.

We zullen nog een paar weken in het ongewisse blijven totdat alle maskers af zijn, maar één ding is wel zeker: de kijkers zijn blij met het nieuwe seizoen.

2 voor 12

Wat ook goed wist te scoren op de vrijdagavond was 2 voor 12 op NPO 2. Er keken 1,2 miljoen mensen naar de kennisquiz van Astrid Joosten. Die kijkers verbaasden zich vooral over het T-shirt van één van de kandidaten, waarop een aardvarken stond afgebeeld. Blijkbaar niet de meest voor de hand liggende optie om aan te trekken als je op nationale televisie verschijnt.

Kandidaat met bijzonder T-shirt in 2 voor 12
Kandidaat met bijzonder T-shirt in 2 voor 12

Gelukkig viel er ook nog wat te leren in de aflevering, namelijk een nieuwe Nederlandse uitdrukking...

Andy & Melisa

Welke zender momenteel alleen maar kan dromen van zulke mooie kijkcijfers is SBS6. We kunnen met slechts 130.000 kijkers wel stellen dat de realityserie van Andy van der Meijde en Melisa Schaufeli volledig geflopt is. Gelukkig wisten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp de vrijdagavond van de zender nog te redden met 638.000 kijkers voor Vandaag Inside.

In de talkshow vertelde Chris Woerts, die namens Talpa de onderhandelingen voert over de voetbalrechten, dat SBS6 en RTL 7 vanaf het seizoen 2024/2025 de Europese voetbalrechten kwijtraken. Volgens hem zijn deze verkocht aan Ziggo. En daar zijn voetbalfans allesbehalve blij mee.

Meer Dan Goud

Wat er verder nog gebeurde: op NPO 1 begon gisteren het nieuwe seizoen van Meer Dan Goud, waarin oud-topsporters terugblikken op hun successen en tegenslagen. De eerste aflevering was goed voor 561.000 kijkers, die erg te spreken waren over schaatser Marianne Timmer.

Meer over