Kijkcijfers maandag 16 januari 2023

De TV van gisteren: televisiekijkers laten The Roast of Famke Louise links liggen

17 januari 2023 08:37 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Comedy Central
Dit jaar was het de beurt aan Famke Louise om The Roast te ondergaan. Dat zorgde alleen niet voor denderende kijkcijfers. Er stemden slechts 232.000 mensen af op Comedy Central.

Sterker nog; deze editie was daardoor de slechtst bekeken The Roast-aflevering tot nu toe. Van alle voorgaande jaren scoorde die van Giel Beelen in 2017 het beste met 603.000 kijkers.

De kijkers die wél klaar zaten voor de beledigingsshow waren erg te spreken over de grappen van 'opperroaster' Peter Pannekoek - die vorig jaar verstek moest laten gaan - en Nesim el Ahmadi.

Vandaag Inside

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp waren gisteren na een korte winterstop weer terug op SBS6 met Vandaag Inside. Daar zaten een stuk meer mensen op te wachten, namelijk 807.000.

Ook hier waren de reacties wisselend. Waar de een het heerlijk vond dat de mannen weer op hun eigengereide manier de actualiteiten onder de loep namen, vond de ander het niveau nog niet als vanouds.

Penoza: The Final Chapter

NPO 3 moest het op de maandagavond doen met de - inmiddels al wat oude - Nederlandse film Penoza: The Final Chapter

De serie Penoza trok een paar jaar geleden bijna een miljoen kijkers per aflevering en deze bioscoopfilm was de best bezochte Nederlandse film van 2019, maar televisiekijkers zaten blijkbaar niet te wachten op het slotstuk rondom Carmen van Walraven (Monic Hendrickx). Er keken slechts 159.000 mensen, maar die waren er gelukkig wel over te spreken.

Wat er verder gebeurde

De Slimste Mens deed het met ruim 2,5 miljoen kijkers weer ontzettend goed op NPO 1De Perfecte Verbouwing op RTL 4 boeide 616.000 mensen en Op1 op NPO 1 was met 947.000 kijkers de best bekeken talkshow van de avond. 

Meer over