Kijkcijfers zaterdag 20 mei 2022

De TV van gisteren: Omroep MAX blaast concurrentie weg

21 mei 2022 10:15 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Omroep MAX
Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn: Omroep MAX weet waar mensen graag naar kijken om het weekend mee in te luiden. NPO 1 is op vrijdagavond heer en meester.

Een stormachtige en lichtelijk gure lenteavond hield veel kijkers binnen bij de buis. Vooral NPO 1 en 2 wisten daar op primetime van te profiteren. 

MAX op 1

NPO 1 voert met overtuiging de kijkcijferlijst aan. 1,3 miljoen kijkers zagen Bed en breakfast waarbij met ongeloof werd gereageerd op de prijzige tarieven van de aangeboden kamers. Vervolgens deed MAX-dramaserie Tweede Hans (foto) met 1,12 miljoen kijkers uitstekende zaken. Op1 verloor een aanzienlijk aantal kijkers op de late avond en kwam uit op 764.000 kijkers.

Beau door de helft

RTL 4 wist als enige commerciële zender boven het miljoen te komen dankzij De verraders waarbij zowel een belangrijke getrouwe als een verrader voor het oog van 1 miljoen kijkers het veld moesten ruimen. Op datzelfde moment scoorde Astrid Joosten 1,2 miljoen kijkers met een ander, veel goedkoper spelletje: 2 voor 12. Op de late avond heeft RTL 4 echt een probleem: een overvolle Beau met onder meer Eva Jinek wist in 1.5 uur tijd gemiddeld slechts 552.000 kijkers te boeien. 

SBS 6 blij met Vandaag Inside

De comeback van Vandaag inside zal zonder twijfel voor opluchting zorgen bij de SBS-zenderbazen. De meningenshow krikt het gemiddelde stevig op en dat is ook wel nodig want van Think inside the box komt het succes niet. De spelshow met Richard Groenendijk en Kees Tol presteerde het om in week 3 iets te stijgen naar een nog altijd pijnlijke 314.000 kijkers. Het VI-trio sloot de week af als best bekeken late night show met 873.000 kijkers.

Meer over