Kijkcijfers maandag 30 mei 2022

De TV van gisteren: Frits Sissing weet niet te scoren met tv-special Voor het Leven

31 mei 2022 09:25 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Wessel de Groot
Frits Sissing presenteerde gisteren de tv-special Voor het Leven op NPO 1, waarin aandacht werd gevraagd voor de ziekte kanker. Er keken 408.000 mensen naar de liveshow die vanuit Rotterdam kwam. En dat valt toch een beetje tegen.

De jaarlijkse tv-show heette voorheen Sta op tegen Kanker, maar werd na twaalf jaar in een nieuw jasje gestoken. Ondanks de tegenvallende kijkcijfers waren kijkers wel onder de indruk van alle verhalen die voorbij kwamen.

Mensen konden hun steentje aan onderzoek naar de ziekte bijdragen door een stukje van een kunstwerk van Judith de Leeuw te kopen. De dertig meter hoge muurschildering werd tijdens de uitzending onthuld.

Opsporing NL

Pim Sedee debuteerde met Opsporing NL op RTL 5, maar kon het grote publiek hier nog niet echt mee bereiken. De presentator wist 279.000 kijkers te boeien met het nieuwe opsporingsprogramma waarin de politie onopgeloste zaken uitlicht.

Opsporing NL is een mooi alternatief voor de trouwe kijkers van Opsporing Verzocht, waarvan vorige week voorlopig de laatste aflevering te zien was op NPO 1. Toch komt Pim Sedee nu nog niet in de buurt van de kijkcijfers van Anniko van Santen.

Kopen zonder Kijken

Wat wel succes wist te behalen op de maandagavond was de kijkcijferhit Kopen zonder Kijken op RTL 4. Met 1,3 miljoen kijkers behaalde het een tweede plek in de kijkcijfer top 25. Alleen het achtuurjournaal op NPO 1 deed het beter.

In de aflevering zochten Robert-Jan en Maran uit Utrecht een nieuwe woning vanwege gezinsuitbreiding. Martijn Krabbé en zijn team deden er alles aan om hun droomwoning te vinden, maar het stel was niet snel tevreden. Kijkers misten het positieve koppel van vorige week daarom enorm.

Massa Is Kassa

Verder werd er gisteren door televisiekijkend Nederland ook geschakeld naar Massa Is Kassa op SBS6. Ruim 800.000 kijkers zagen hoe Peter Gillis en 'Parkie Markie' tuinstoel dieven probeerden te pakken. De twee realitysterren hadden alleen geen zin om een sprintje te trekken en dat zorgde voor hilariteit bij de kijkers.

Meer over