Kijkcijfers zondag 28 april 2024

De TV van gisteren: Kijkers genieten na Koningsdag vooral van slow tv met Dwars Door de Lage Landen

29 april 2024 08:50 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Na een dag feesten tijdens Koningsdag is het voor veel mensen even bijkomen en hoe kan dat beter dan met heerlijke slow tv van Dwars Door de Lage Landen.

Er werd enorm veel tv gekeken gisteravond.

Dwars Door de Lage Landen        

Arnout Hauben en zijn companen liepen in de tweede aflevering van Dwars Door de Lage Landen verder naar Drenthe. Waar de mannen langs een dierenasiel met getraumatiseerde dieren komen, maar ook een bezoekje brengen aan een oude visser van ruim 96 jaar die een bijzonder verhaal deelt. De ruim 1,1 miljoen kijkers genieten met volle teugen.

Beat the Champions

Chantal Janzen en RTL4 kunnen na een aantal weken ook weer opgelucht ademhalen, want Beat the Champions werd bekeken door maar liefst 819.000 kijkers en heeft daarmee een seizoensrecord te pakken. Beste Kijkers volgde haar daarna op met 730.000 kijkers.

Code van Coppens

De gebroeders Coppens gaan ook prima uit de startblokken met Code van Coppens. Vorige week werd de eerste aflevering al goed bekeken en gisteravond zaten er ook 654.000 kijkers klaar om te zien hoe Steven Jamie Kazan en Donnie en Ammar zich probeerden te redden in de escaperoom en dat leverde hilarische beelden op. Hélène Hendriks blijft onverminderd populair met De Oranjezondag. 821.000 kijkers bleven hangen na De Code van Coppens.

*De in dit artikel genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagramkanaal @tinanijkamp.

Meer over