Kijkcijfers zaterdag 28 januari 2023

De TV van gisteren: Wie Is De Mol? trekt de kar in kijkcijferstrijd

29 januari 2023 08:40 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Wie is de Mol? mag zich met afstand het best bekeken programma van de zaterdagavond noemen. De AVROTROS-show trok zelfs meer kijkers dan het NOS Journaal van 20.00 uur.

De cijfers liegen er niet om: 2.23 miljoen kijkers zagen hoe in de vierde aflevering loodzware badeendjes en een onverwacht rood scherm bracht waardoor de verwachtingen op meesterlijke wijze ontregeld werden.

NPO 1 op kop

Door het succes van Wie is de Mol? was NPO 1 al meer dan overtuigend dagwinnaar op primetime. Maar ook na het kijkcijferkanon bleef de zender met afstand 't meest in trek. Ik vertrek wist met de avonturen van de flamboyante Walter en Marcel een riante 1,2 miljoen kijkers te boeien terwijl MolTalk op NPO 3 nog eens goed was voor 800.000 kijkers. 

RTL schurkt tegen de grens

RTL 4 vertrouwt op zaterdagavond op Beau van Erven Dorens. Zijn kennisquiz Weet ik veel scoort met 943.000 meer dan redelijk, maar 't is net niet voldoende om door de magische grens van 1 miljoen kijkers te komen. Gedoe met de app zorgde daarnaast voor onvrede bij kijkers die thuis wilden meespelen met de kennisquiz. Na Beau was het de beurt aan Renze, maar de zaterdageditie van zijn talkshow blijft magertjes scoren met 456.000 kijkers.

Casi-niet-zo royaal

SBS 6 heeft met Tribute: battle of the bands een prima scorende talentenjacht te pakken. De vierde aflevering was goed voor een verre van onaardige 724.000 kijkers die genoten van cover acts die in de buurt kwamen van Earth, Wind & Fire en Tina Turner. SBS heeft minder succes met Casino royaal, de gesponsorde spelshow van Kees Tol moet het doen met 492.000 kijkers en een plekje in de onderste regionen van de kijkcijfer top 25.

Meer over