De TV van gisteren: Kijkcijfers Wie Is De Mol? blijven stabiel

31 januari 2016 07:30 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Wie Is De Mol? raakt steeds meer ingeburgerd op de zaterdagavond. 1.93 miljoen zagen de vijfde aflevering van de spannende reeks.

Daarmee was NPO 1 wederom te sterk voor concurrent RTL 4. Kennisquiz Weet Ik Veel? kon namelijk rekenen op een overigens ook behoorlijk respectabele 1.7 miljoen kijkers.

Dubbelop Rop

Sowieso was het voor fans van Rop Verheijen bijzonder lastig kiezen. Hij was gelijktijdig te zien in zowel Wie is de Mol? als Weet Ik Veel? Overigens hoeven geen vraagtekens gezet te worden bij zijn feitenkennis: de acteur kwam op RTL als winnaar uit de bus. Hij mocht een cheque van 4000 euro overhandigen aan een hulpbehoevend gezin met een ernstig zieke baby. En ook in Wie is de Mol? kwam hij een ronde verder, dit in tegenstelling tot de afvaller.

En fans van Wie is de Mol? zien werkelijk overal linkjes en complotten...

Die opmerking van Linda sloeg op het feit dat ze broer en zus Kirk en Bette spelen in de komische RTL-dramaserie Familie Kruys. Aan de andere kant, Wie Is De Mol? presentator Art Rooijakkers speelde een gastrol in die serie. Zou het dan toch?

All you need is All You Need

Op de late avond was Robert ten Brink niet te overtreffen: All You Need Is Love veegde met 1.86 miljoen kijkers moeiteloos de concurrentie weg. Cojones bleef op NPO 1 steken op 813.000 kijkers en ook de populaire dartcompetitie op RTL 7 bleef steken op 254.000 sportliefhebbers. Tegen de magie van het liefdesprogramma kan niemand op, hoe voorspelbaar het ook wordt.

Toch begon de aflevering wat ongemakkelijk. Tijdens de opening verraste een man zijn vriendin met de mededeling dat hij nog steeds enorm veel spijt had van 't feit dat hij vreemd was gegaan. Hij vroeg zijn "oelieboelie", zijn koosnaam voor haar, dan ook om vergeving. Daar vond Twitter wel wat van.

Ed Sheerans fanschare

Op de late avond ruimde NPO 3 zendtijd in voor de registratie van het concert dat Ed Sheeran onlangs gaf in het Wembley stadion. De Britse singersongwriter slaagde er in 193.000 muziekliefhebbers naar het derde publieke net te halen. Een behoorlijk bescheiden aantal, maar aan de reacties op Twitter te zien liet Sheeran in elk geval een verpletterende indruk achter.

Meer over