Kijkcijfers maandag 2 januari

De TV van gisteren: 581.000 kijkers voor openhartige Johan Derksen in De 10 Vragen

3 januari 2023 11:30 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Kijk.nl
Komt-ie wel of komt-ie toch niet? Hij komt wel! Johan Derksen maakte gisteravond onder toeziend oog van 581.000 kijkers zijn langverwachte opwachting in Rob Kemps' De 10 Vragen.

Voor Rob Kemps is het een kijkcijferrecord: maandag scoorde hij nog 'slechts' 477.000 kijkers.

De 10 Vragen

In het nieuwe interviewprogramma De 10 Vragen heeft Rob Kemps dagelijks een bekende gast over de vloer aan wie hij 10 belangrijke levensvragen mag stellen om zo een openhartig gesprek op gang te brengen. Gisteren was dat de veelbesproken Johan Derksen, die zijn komst al weken van tevoren aankondigde. En openhartig werd het zeker: zo sprak de analist van Vandaag Inside onder meer over de kaarsenrel die hem veel vrienden heeft gekost, de band met zijn dochters en zijn enorme passie voor The Blues.

Nieuwe programmering op RTL4

De RTL4-kijkers kregen op deze eerste maandag van het jaar een geheel 'nieuwe' programmering voorgeschoteld. Zo ging Nicolette Kluijver van start met het tweede seizoen van De Perfecte Verbouwing. Daar keken uiteindelijk 628.000 mensen naar. Voor Jinek was het nog even inkomen: zij kan 780.000 kijkers neertellen voor de eerste aflevering na een paar maanden winterstop. Ditmaal had zij onder meer Huub Stapel, Bea Post, Joost Vulling, Alexander Klöpping en Amara Onwuka te gast.

De Slimste Mens

De koploper van de avond was - niet geheel verrassend - NPO1. 2,3 miljoen kijkers zagen hoe Vogue-hoofdredacteur Yeliz Çiçek een goede poging deed om Anniek Pfeifer en Mátyás Bittenbinder te verslaan, maar hierin helaas niet slaagde. Dit had ze dan ook mede te danken aan een volgens kijkers 'onsportieve' actie van die laatste: hij liet zich in de finale helemaal terugvallen naar 9 seconden om haar bij de laatste vraag te verslaan. En daar waren duidelijk niet alle kijkers het mee eens.

Lampje

NPO3 kan uiteraard ook niet onbesproken blijven. Op die zender ging gisteravond namelijk de vierdelige serie Lampje van start, gebaseerd op het boek van Annet Schaap. De reeks draait om de dochter van een vuurtorenwachter die elke avond trouw de vuurtoren beklimt om het licht aan te steken. Uiteindelijk keken 154.000 mensen naar de eerste aflevering: geen megahoog aantal, maar de kijkers waren wel overtuigd. Zij spraken op Twitter vol lof over de manier waarop het verhaal in beeld is gebracht. 

Meer over