Kijkcijfers donderdag 13 juni

De TV van gisteren: Kijkers nemen afscheid van talkshow Op1

14 juni 2024 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Het zit er nu definitief op voor Op1. De diverse presentatoren namen donderdag onder toeziend oog van 470.000 kijkers afscheid van 4,5 jaar talkshow.

En dat gebeurde uiteraard met zowel een lach als een traan.

Lees ook: Met deze ongemakkelijke momenten nemen we afscheid van Op1 

Op1

Wie donderdagavond alles wilde weten over de rechtszaak van Ali B of de laatste politieke ontwikkelingen, kwam bij Op1 bedrogen uit. In de slotaflevering werd namelijk door de diverse presentatoren vooral teruggeblikt op de meest memorabele momenten van de afgelopen jaren. Denk aan de pandemie, de zege van de PVV, en de oorlog in Oekraïne. Online zette zich dit ook door: veel kijkers wilden voor de allerlaatste keer hun zegje doen over het programma, zo blijkt wel uit de reacties hieronder.

Herinneringen voor het Leven - Stop Dementie

NPO1 kan sowieso terugkijken op een emotionele avond, want vlak voor Op1 was Herinneringen voor het Leven - Stop Dementie te zien. Deze jaarlijkse tv-special met Anniko van Santen vraagt aandacht voor dementie. Uiteindelijk keken daar 437.000 mensen naar en leverde het veel op: volgens Alzheimer Nederland werden donderdagavond meer dan 10.000 mensen donateur. "Dankzij hen komt een toekomst zonder dementie dichterbij", aldus het goede doel.

Het Jachtseizoen

Herinneringen voor het Leven wist met die kijkcijfers dus het succes van De Bauers - 20 Jaar Later niet te evenaren. De vraag is nu: welke programma's trokken wel veel kijkers? RTL Boulevard bleek - met name door de zaak van Ali B - de winnaar van de dag met 1,1 miljoen kijkers. De voorlopig laatste aflevering van De Oranjezomer kan met 1 miljoen kijkers terugkijken op een prachtig seizoen. Daarvoor zagen ook nog eens 508.000 mensen hoe Wolter Kroes en John de Bever hun best deden om uit handen te blijven van Giel, Thomas en Stefan van StukTV. Over de Oceaan op RTL4 trok 617.00 kijkers.

*De kijkcijfers uit dit artikel komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over