Kijkcijfers woensdag 13 december

De TV van gisteren: Kijkers balen van herhaling Oogappels-film

14 december 2023 09:30 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
De fans van dramaserie Oogappels kwamen woensdagavond toch wat bedrogen uit. Ze dachten namelijk dat er een gloednieuwe Kerstappels was gemaakt, maar niets bleek minder waar.

En dat was voor veel van de 640.000 kijkers toch echt een reden om te gaan zappen.

Kerstappels

Waar veel makers ervoor kiezen om bij een filmversie van een serie een apart verhaal te schrijven, kozen de makers van Oogappels vorig jaar anders. Er komen in Kerstappels namelijk diverse verhaallijnen terug die in zowel seizoen vier als vijf een hoofdrol spelen, zoals de beginnende dementie van Lodewijk (Hans Croiset) en Merels ruzie met haar dochter Hansje (Juna de Leeuw) en Lieke (Susan Radder). Vorig jaar was dat voor veel kijkers nog genieten, maar nu - met inmiddels een vijfde seizoen en dus ook vele ontwikkelingen later - toch ietsje minder. Op X laten veel mensen dan ook hun ongenoegen blijken.

Het Perfecte Plaatje

Kerstappels is echter niet het enige programma dat woensdagavond voor de nodige teleurstelling heeft gezorgd, zo blijkt onder meer als je op X op de hashtag #hetperfecteplaatje zoekt. Kijkers lijken het maar niet eens te worden of Loes Haverkort met haar volgens kijkers toch wat 'teleurstellende' drieluik nu de terechte winnares is van de populaire fotografiewedstrijd. Het gros van deze mensen had het Niek Roozen net wat meer gegund. Voor jurylid William Rutten zal dit commentaar echter van ondergeschikt belang zijn: het programma trok immers alsnog een prachtig aantal van ruim 1 miljoen kijkers naar RTL4.

Steenrijk, Straatarm

De rest van de kijkcijfers van de woensdagavond zijn redelijk in te vullen. Steenrijk, Straatarm bereikte woensdag 416.000 mensen. Zij zagen hoe businesspartners Emel en Nina van leven ruilden met moeder Jacqueline en haar dochter Esmee. Verder keken 986.000 mensen naar de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Celtic en bleef Volle Zalen wat achter met 306.000 kijkers. Dat is toevalligerwijs dezelfde score als het Debat Verkiezingsuitslag dat rond 14:30 uur te zien was.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over