Woensdag 30 augustus 2023

De TV van gisteren: Kijkers blij met terugkeer De Erfgenaam

31 augustus 2023 08:16 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Videoland / De Erfgenaam

Woensdag ging het nieuwe seizoen van De Erfgenaam weer van start op RTL4. In de nieuwe reeks duikt Ruben Nicolai opnieuw de archieven in om te zoeken naar de rechtmatige eigenaren van een erfenis. Kijkers zijn maar al te blij dat het programma weer begonnen is.

De Erfgenaam

In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van De Erfgenaam reist Ruben af naar Amerika voor een erfenis van bijna 26.000 euro. Presentator Ruben Nicolai en erfrechtspecialist Klaas Zondervan zijn in deze uitzending op zoek naar de erfgenaam van mevrouw G.E. Henderson. Ze ontdekken dat deze mevrouw een broer heeft, genaamd Franciscus. 

In de Verenigde Staten bezoekt Nicolai Nancy Henderson, de enige levende dochter van Franciscus. Hij komt meer te weten over de bizarre geschiedenis van de familie en weet Nancy uiteindelijk te verrassen met een bedrag van bijna 26.000 euro.

Kijkers waren woensdag onder de indruk van de eerste aflevering en zijn blij dat het weer terug op de buis is. Ook presentator Ruben Nicolai kan rekenen op veel lof.

Gisteravond ging ook een nieuw seizoen van Five Days Inside van start. En die eerste aflevering was meteen weer indrukwekkend, want presentator Eddy Zoëy ging op bezoek bij patiënten van het Daan Theeuwes Centrum. Hier revalideren jonge mensen met ernstig, niet aangeboren hersenletsel. Eén van hen is Colette, een moeder die na haar bevalling een hersenbloeding kreeg.

Presentator Eddy ontmoet Colette en haar man Hendrik in het revalidatiecentrum. Colette leek een voorspoedige bevalling te hebben, maar hoorde later van de artsen dat ze een zwangerschapsvergiftiging had. Daardoor kreeg ze uiteindelijk meerdere hersenbloedingen en zijn ze nu al een halfjaar aan het revalideren.

Niet alleen Eddy Zoëy raakte ontroerd door de verhalen, maar ook de kijkers thuis. 

In het nieuwe programma Jelka Op Eigen Houtje staat Jelka van Houten voor de uitdaging om het interieur van mensen een complete make-over te geven. Dat doet ze niet helemaal alleen, maar samen met haar team. De eerste uitzending van het programma werd woensdag uitgezonden op Net5 en valt goed in smaak bij de kijkers. Zo noemen ze het een heerlijk wegkijkprogramma en zijn vol lof over Jelka. 

Woensdagavond stond ook in het teken van voetbal. Na een gelijkspel (2-2) tussen PSV en Rangers FC vorige week, was alles nog mogelijk. Al snel bleek dat PSV beter was dan Rangers FC. De ploeg van Peter Bosz wist in het Philips Stadion met maar liefst 5-1 te winnen. Daarmee heeft de Nederlandse ploeg een ticket voor de groepsfase van de Champions League veroverd.

Meer over