Kijkcijfers woensdag 13 maart

De TV van gisteren: Eus' Boekenclub scoort naar verwachting, maar is geen enorm succes

14 maart 2023 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Normaal verandert alles wat Özcan Akyol aanraakt automatisch in goud, maar helaas valt dat niet te zeggen over zijn boekenprogramma Eus' Boekenclub. De eerste aflevering trok gisteren 'slechts' 269.000 mensen naar NPO2.

Hoewel dit aantal vrij normaal is voor deze show, is het toch een stuk minder dan wat de concurrentie heeft gedaan. Het NOS Journaal (1,76 miljoen), First Dates (321.000), GTST (781.000) en HLF8 (395.000) trokken stuk voor stuk meer op dit tijdslot. 

Eus' Boekenclub

Gelukkig voor Özcan Akyol is er geen sprake van een langdurig programma. Enkel tijdens de Boekenweek - die dit jaar plaatsvindt van 11 tot en met 19 maart - deelt de populaire presentator zijn liefde voor lezen vanuit het Burgerweeshuis in zijn woonplaats Deventer. Hij bespreekt iedere dag een boek van een Nederlandse schrijver, voorzien van wat muziek door zangeres Lakshimi.


Vandaag Inside

Waar de meeste kijkers vandaag vast nog nieuwsgieriger naar zijn dan naar de kijkcijfers van Eus' Boekenclub, is het kijkcijferaantal van Vandaag Inside. De heren hadden gisteravond een bijzondere gast in de studio, namelijk Mark Rutte die het vuur aan de schenen werd gelegd door Johan Derksen. Kijkers bleken daar wel oren naar te hebben: met bijna 1,5 miljoen mensen noteerden ze maar liefst een derde plek in de kijkcijferlijst. Enkel het eerdergenoemde NOS Journaal en Van Onschatbare Waarde (1,532 miljoen) ging hen voor.

Help, mijn kijkcijfers zijn laag

Naast Van Onschatbare Waarde kunnen SBS6 en NPO3 ook redelijk opgelucht ademhalen: De Meilandjes konden rekenen op 929.000 mensen en Hunted VIPS op 776.000 mensen. Dat zijn cijfers waar de concurrentie op zowel NPO2 als RTL4 van kunnen dromen: het ooit zo succesvolle Radar valt met 704.000 mensen toch wat tegen (in vergelijking met het miljoenenpubliek dat het ooit trok) en ook Help, Mijn Man Is Klusser lijkt passe. Slechts 634.000 mensen stemden daar gisteravond op af. De vraag is dus of RTL het hierna nog aandurft om een nieuw seizoen te maken.

Meer over