Kijkcijfers woensdag 1 februari

De TV van gisteren: Kijkers De Slimste Mens eindelijk enthousiast over deelnemersveld

2 februari 2023 13:50 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Erik van Looy, Annefleur Schipper en Haroon Ali kunnen opgelucht ademhalen. Na weken vol - volgens kijkers - minder slimme kandidaten werden zij gisteravond in De Slimste Mens juist gezien als 'verademing'.

Annefleur Schipper koopt hier echter niets voor: zij moest gisteravond - onder toeziend oog van bijna 2,5 miljoen kijkers - alsnog het spel verlaten.

Lees ook: Kijkers over De Slimste Mens: 'Met afstand de slechtste aflevering' 

De Slimste Mens

De afgelopen weken was er heel wat te doen om het bedenkelijke niveau van de kandidaten van De Slimste Mens. Zelfs zo veel dat kijkers een uitzending met de uiterst sympathieke Quinty Misiedjan, Camiel Meiresonne en acteur Guido Spek uitriepen tot 'de slechtste aflevering ooit'. Die tijden liggen echter alweer even achter ons. Gisteravond wisten presentator Erik van Looy, Annefleur Schipper en Haroon Ali juist iedereen positief te verrassen met hun kennis, zo bleek uit de commentaren op Twitter.


Married at First Sight

De Slimste Mens was met bijna 2,5 miljoen kijkers opnieuw het best bekeken programma van de avond, maar RTL hoeft ook niet te balen. De zender trok 925.000 kijkers met de nieuwe aflevering van Married at First Sight, waarin er - ondanks het vertrek van Martijn en Nicole - weer een hoop gebeurde. Of nou ja, niet bij Paula en Remco. Dit koppel heeft zijn draai nog niet bij elkaar gevonden en dus zijn ongemakkelijke stiltes aan de orde van de dag. Liefdesexpert Patrick probeerde ze ditmaal nog een steuntje in de rug te geven, maar de vraag is of dat iets gaat oplossen. 


Overige zenders

In de rest van de kijkcijferslijst zitten verder weinig verrassingen. DNA Onbekend wist op deze woensdag weer 1,2 miljoen kijkers te trekken op de voet gevolgd door De Avondshow van Arjen Lubach met bijna 1,1 miljoen kijkers. Verder keken mensen ook naar Vandaag Inside (847.000), Editie NL (843.000) en de nieuwste aflevering van Gort over de Grens (504.000).

Meer over