Kijkcijfers maandag 8 mei

De TV van gisteren: Kijkers dromen laatste keer weg bij Het Hoge Noorden

9 mei 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Het zit erop voor Dionne Stax in Het Hoge Noorden. Maandag was de laatste aflevering te zien van dit reportageprogramma en die ging duidelijk niet onopgemerkt voorbij.

Op Twitter steken de kijkers hun complimenten niet onder stoelen of banken.

Het Hoge Noorden

In het slot van Het Hoge Noorden, dat maandag werd bekeken door bijna 1,1 miljoen kijkers, ging Dionne Stax nog een keer langs bij alle Nederlandse gezinnen waar ze gedurende dit seizoen zo gastvrij werd ontvangen. Voor de kijkers maakten het echter niet uit waar ze nu precies terechtkwam: zij genoten wederom van alle prachtige beelden vanuit Scandinavië en de oprechte gesprekken die de Omroep MAX-presentatrice met iedereen had.


Eurovisie Songfestival

Deze week staat natuurlijk eigenlijk in het teken van het Eurovisie Songfestival. Vanavond breekt pas het beslissende moment aan voor 'onze eigen' Mia Nicolai en Dion Cooper, maar Songfestival-fans hadden maandagavond al pret. NPO3 zond namelijk zowel een herhaling uit van Het Grote Songfestivalfeest als de documentaire Mia en Dion, missie Songfestival. Naar beide was nog niet enorm veel oren: 186.000 mensen keken naar die eerste en 98.000 kijkers bleven hangen voor die laatste.


Kopen Zonder Kijken

Waar RTL4 de afgelopen weken het goud pakte met Kopen Zonder Kijken, is dat deze net even anders. Het programma trok gisteravond namelijk 'slechts' 895.000 kijkers en dus minder dan Het Hoge Noorden dat op ditzelfde tijdstip te zien was. In deze nieuwste aflevering was het de beurt aan Ruben en Sanne, die voorheen in een piepklein appartementje in Den Haag woonde. Dat laatste bracht de nodige uitdagingen met zich mee en daarom vonden ze het hoog tijd voor een ander stekkie met - als mogelijk - een oppervlakte van 80 vierkante meter, minimaal twee slaapkamers en iets van een buitenruimte. Of Martijn Krabbé, Alex van Keulen en Bob Sikkes zo'n huis voor ze gevonden hebben, lees je in dit artikel.


Chateau Meiland

Verder zijn er voor de maandagavond weinig verrassingen: Frits Sissing sloot het seizoen van Tussen Kunst en Kitsch af met een prachtige 1,1 miljoen kijkers, terwijl voor Vandaag Inside (947.000), Jinek (676.000), Nadia (418.000) en Op1 (684.000) de week pas begon. Chateau Meiland lijkt verder te kunnen rekenen op een vaste fanbase: vorige week trok het realityprogramma nog 754.000 kijkers. Deze week waren dat er net iets meer: 805.000.

Meer over