Kijkcijfers maandag 1 januari 2024

De TV van gisteren: Kijkers enthousiast over talkshow De Oranjewinter

2 januari 2024 08:21 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© De Oranjewinter
Na het succes van de Oranjezomer, keerde presentatrice Hélène Hendriks gisteren terug met De Oranjewinter. Met deze talkshow vervangt ze de mannen van Vandaag Inside voor twee weken. Kijkers van de talkshow zijn blij met de terugkeer.

De Oranjewinter

In de eerste aflevering van De Oranjewinter schoven Rutger Castricum, Ben van der Burg en Angela de Jong aan bij Hélène Hendriks aan tafel. Liesbeth van Dijk, Merel Ek en John de Bever namen plaats aan de bar. In de uitzending kwamen allerlei onderwerpen voorbij. Van vuurwerk tijdens oudejaarsavond tot de uitschakeling van Van Gerwen op het WK Darts. Het programma beleeft een prachtige start, want er zaten maar liefst 905.000 mensen voor de buis..

Kijkers van de talkshow zijn in ieder geval blij dat Hélène Hendriks weer terug is op de buis.

Camping De Wildernis

Voordat De Oranjewinter op SBS6 werd uitgezonden, was Johnny de Mol op de zender te zien met zijn nieuwe programma Camping de Wildernis. Vier Nederlandse gezinnen staan in dit nieuwe programma centraal. Zij verblijven op een oer-Hollandse camping. Niet in Nederland, maar midden in Botswana. De gezinnen komen regelmatig oog in oog te staan met wilde dieren. Aan hen de taak om zoveel mogelijk dieren te fotograferen. Hoe zeldzamer het dier is, hoe meer geld ze kunnen verdienen met hun safarifoto's. 

Op X zijn de reacties van kijkers niet mals. Er heerst weinig enthousiasme onder de kijkers van het programma. Dat is dan ook terug te zien in de kijkcijfers, want die zijn niet al te best. Er keken slechts 442.000 mensen naar het programma.

Een Huis Vol

Maandag was de aftrap van een gloednieuwe reeks van Een Huis Vol. Kijkers zaten weer massaal klaar voor het programma. Er keken maar liefst 1.062.000 mensen naar de eerste uitzending van de nieuwe reeks. De eerste aflevering was dan ook al meteen vrij hectisch. De familie Blom gaat met het complete gezin op vakantie naar Albanië, al verloopt de vakantievoorbereiding niet bepaald soepel.

De familie Wildeman gaat niet op vakantie dit jaar, maar focust zich op kapsalon Priscilla en vissen. De familie Cudogham bezoekt het museum en hoort of Cynthia geslaagd is voor haar studie.

Kijkers raken vooral niet uitgepraat over de familie Blom, die een reis gaat maken naar Albanië Het gezin is namelijk nogal chaotisch op de dag van vertrek. 

De Slimste Mens werd maandagavond wederom goed bekeken. Er zaten 1.872.000 mensen voor de quiz voor de buis. Ondanks dat de kijkcijfers goed zijn, krijgt de kennisquiz regelmatig kritiek vanwege het niveau van de kandidaten. Ook gisteren zorgde een kandidaat weer voor veel verbazing. Kijkers van de kennisquiz zijn namelijk niet bepaald fan van Gavin, de nieuwe uitdager van maandag. 

Meer over