Kijkcijfers 5 januari 2023

De TV van gisteren: Kijkers ergeren zich aan kandidaat De Slimste Mens

6 januari 2023 08:52 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Het zal geen verrassing zijn dat De Slimste Mens weer het best bekeken programma was van de avond met ruim 2,2 miljoen kijkers. Maar deze aflevering hield de gemoederen flink bezig en dat kwam vooral door zanger Abel van Gijlswijk.

Elk seizoen in De Slimste Mens zijn er wel een paar kandidaten die wat irritaties oproepen bij kijkers. Elk op hun eigen manier. Gisteravond was het Abel van Gijlswijk die in bijna elke zin die hij uitsprak het woord fucking gebruikte. Tot grote ergernis van kijkers. Hij noemde bijvoorbeeld Wopke Hoekstra 'minister van fucking Financiën’. Kijkers waren dan ook opgelucht toen ze de zanger in de finaleronde zagen verliezen van Bioloog Mátyás Bittenbinder.

Married at First Sight

Het nieuwe seizoen van Married at First Sight is in ieder geval goed begonnen. Niet alleen weet het trouwprogramma weer mooie kijkcijfers te behalen (gisteren keken er 886.000 mensen), maar ook de koppels die trouwen krijgen veel lof van de kijkers thuis. Zo ook het stel van gisteravond François en Wilfred.

De 10 Vragen

SBS6 bleef een beetje achter op de donderdagavond. Mr. Frank Visser en Viktor Brand reisden door Nederland om nog één keer te kijken hoe oude burenruzies zijn afgelopen hebben. 536.000 kijkers waren toch nieuwsgierig of er nog steeds vrede was tussen de buurtjes. De 10 Vragen wist 541.000 mensen vast te houden die een interview met Paul de Leeuw zagen. De reacties op de presentator waren dan ook louter positief.

href="https://twitter.com/hashtag/pauldeleeuw?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#pauldeleeuw. Leuk gesprek #10vragen

— Frida (@Frida361649222) January 5, 2023

Meer over