Kijkcijfers woensdag 6 december

De TV van gisteren: Kijkers gaan los over de finalisten van Het Perfecte Plaatje

7 december 2023 09:32 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Na wekenlang strijden is eindelijk bekend wie de twee finalisten zijn van Het Perfecte Plaatje 2023. Onder toeziend oog van 1,1 miljoen kijkers kregen Niek Roozen en Loes Haverkort goed nieuws te horen. 

Voor Quinty Misiedjan was er daarentegen minder goed nieuws: zij moest vlak voor de eindstreep alsnog het speelveld verlaten.

Lees ook: Alles over Het Perfecte Plaatje 

Het Perfecte Plaatje

In de halve finale van Het Perfecte Plaatje reisden Quinty Misiedjan, Niek Roozen en Loes Haverkort af naar het prachtige Ierland. Daar moesten ze alle drie aan de slag met een ander thema: Quinty kreeg liefde, Nieks thema was hoop en Loes moest aan de slag met geloof. Na twee opdrachten trok die eerste aan het korte einde, tot grote verbazing van de kijkers thuis. Zij vonden het duidelijk niet terecht dat Quinty voor haar laatste shoot slechts een 6 kreeg waarmee haar avontuur definitief ten einde was.

Top van Onderop

De kijkcijfers van Het Perfecte Plaatje waren en zijn nog altijd goed, maar dat valt helaas woensdag niet over alle tv-programma's te zeggen. Anita Witzier, Klaas van Kruistum en Ersin Kiris, die gisteren voor het eerst te zien waren met de talkshow Top van Onderop, bleef steken op 375.000. Voor een programma dat om 20:30 uur op NPO1 te zien is, is dat niet bepaald om over een huis te schrijven. Ook om 21:30 uur viel het tegen: een herhaling van De Rijdende Rechter stelde met slechts 459.000 kijkers teleur.

Steenrijk, Straatarm

Is er dan nog wel enigszins goed nieuws? Grotendeels. Steenrijk, Straatarm zit met 581.000 kijkers iets in de lift ten opzichte van vorige week. De ingehaalde match van RKC - Ajax leverde ESPN1 maar liefst 577.000 kijkers op. En dat laatste is best knap, want de match duurde slechts 10 minuten. Vandaag Inside won het tijdstip 21:30 uur met 1 miljoen kijkers. 

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over