Kijkcijfers maandag 29 mei 2023

De TV van gisteren: Kijkers genieten enorm van Droomhuis Gezocht

30 mei 2023 09:15 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Het is goed mogelijk dat de stad Porto komende zomer extra toeristen ontvangt. De kijkers van Droomhuis Gezocht vielen gisteravond namelijk compleet voor deze Portugese gemeente.

Er ook daadwerkelijk wonen, is dan weer een tweede. De kijkers hadden zo hun mening klaar over de woningen. 

Droomhuis Gezocht

In deze voorlaatste aflevering van Droomhuis Gezocht stonden Eric en Saskia centraal. Dit stel heeft geen kinderen meer thuis wonen en het einde van hun werkzame bestaan komt in zicht en daarom wilde ze weleens weten wat er in Portugal voor hen in het verschiet ligt. Ze bekeken met Dionne Stax wat huisjes in het midden van Portugal, in de stad Coïmbra om precies te zijn. De in totaal bijna 1,2 miljoen kijkers smulden hier natuurlijk weer als vanouds van.


Bed & Breakfast

NPO1 hoeft zich sowieso niet erg druk te maken om hun programmering op maandag. Naast Droomhuis Gezocht werd namelijk ook het NOS Journaal van 20:00 uur (1,8 miljoen), de nieuwste aflevering van Bed & Breakfast (1,2 miljoen), EenVandaag (688.000) en Op1 (655.000) goed tot redelijk bekeken. Ze hebben dus weinig te vrezen voor de concurrentie. RTL4 deed er met Kopen Zonder Kijken ook net voor onder: Martijn Krabbé en het team bereikten deze week bijna 1,1 miljoen kijkers.

Chateau Meiland

Het zorgenkindje van de maandag is en blijft Chateau Meiland. Het voorheen zo populaire programma van SBS6 trok deze week nog slechts 680.000 kijkers. Toch valt dit teleurstellende aantal nog enigszins te verklaren: de kijkers lijken een beetje klaar met de verbouwing van B&B Code Rosé. Ze noemen het vooral een herhaling van zetten en de charme lijkt er na deze veertiende aflevering van het seizoen behoorlijk van af. 


Talkshows

Naast al die woning- en verbouwingsprogramma's keken er natuurlijk ook nog genoeg mensen naar talkshows. Jinek begint de week nog matig met 596.000 kijkers en dat valt na de goede instroom van Kopen Zonder Kijken toch wat tegen. Op1 heeft 655.000 kijkers. Nadia start de week met 361.000 kijkers. En Vandaag Inside is wederom de koploper met 942.000 kijkers.

Meer over