Met emotioneel optreden Jan Rot

De TV van gisteren: Kijkers genieten met volle teugen van Matthijs Gaat Door In Concert

29 juli 2022 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Matthijs Gaat Door YouTube
Naast de zomerse hits als De Slimste Mens, B&B Vol Liefde en Een Huis Vol kozen kijkers gisteravond vooral voor muzikaal geweld. Op NPO1 was namelijk een tv-registratie te zien van Matthijs Gaat Door In Concert, die in maart van dit jaar plaatsvond.

Het best bekeken programma van de avond was het daarentegen niet. Die eer ging naar De Slimste Mens met bijna 1,6 miljoen kijkers.

Matthijs Gaat Door In Concert

In maart van dit jaar nam Matthijs van Nieuwkerk een groot aantal muzikale gasten mee naar het Ziggo Dome om daar - onder begeleiding van de Sven Hammond Big Band - zo'n duizend mensen te vermaken. Inmiddels genoten er bijna een miljoen: de tv-uitzending wist namelijk gisteravond 647.000 kijkers te trekken. Met als groot hoogtepunt voor velen: het laatste optreden van de in april overleden Jan Rot.

B&B Vol Liefde

Wie gisteravond meer zin had in wat drama, zat goed bij RTL4. In die nieuwste aflevering van B&B Vol Liefde, die dit keer 857.000 kijkers trok, kreeg Richard namelijk bezoek van 'nieuwkomer' Maureen. Of zij - net als Simone - een leuke klik weet te ontwikkelen met de B&B-houder is natuurlijk nog even de vraag. Maar zelf heeft ze er nalle vertrouwen in. Zij ziet immers niets meer dan een vriendschap tussen Simone en Richard.

Dit in tegenstelling tot de kijkers die daar duidelijk nog niet overtuigd van zijn.

Een Huis Vol

Een ander spraakmakend programma was Een Huis Vol. Kijkers verbaasden zich namelijk enorm over het boodschappenbudget van de familie Jelies. Dit gezin inmiddels bestaande uit 11 kinderen (waaronder enkele pubers) moest in deze aflevering, die door ruim 1 miljoen kijkers werd gezien, zo'n 423 euro afrekenen voor 4 dagen aan boodschappen. "Say what", zo reageerden vele kijkers. "Wat voor inkomen hebben deze mensen?"

Meer over