Kijkcijfers woensdag 29 mei 2024

De TV van gisteren: Kijkers geraakt door dierenleed in Het Perfecte Plaatje Op Reis

30 mei 2024 07:13 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Het Perfecte Plaatje Op Reis / Videoland

De kandidaten van Het Perfecte Plaatje Op Reis krijgen elke week bijzondere shoots voorgeschoteld, maar het komt niet vaak voor dat ze daar niet enthousiast over zijn. Tot gisteren, toen presentator Tijl Beckand attributen tevoorschijn toverde voor de opdracht met olifanten. 

De deelnemers waren hier allesbehalve blij mee, omdat olifanten vaak worden ingezet voor amusement.

Het Perfecte Plaatje Op Reis

Toen Tijl Beckand in de aflevering van woensdagavond een shoot met olifanten aankondigde en diverse attributen tevoorschijn haalde, zoals een strandbal, fietsje en hoepel, kregen de deelnemers van Het Perfecte Plaatje Op Reis een vervelend gevoel. Meerdere fotografen gaven dan ook aan dat ze hier niet aan gingen meewerken.

Gelukkig hoorden ze na het verdelen van de attributen van Tijl dat ze er helemaal niks mee zouden doen. In plaats daarvan werden er beelden getoond van olifanten die worden ingezet voor amusement voor toeristen. Dit dierenleed raakte niet alleen de deelnemers in Thailand, maar ook de kijkers thuis. 

Na de twee shoots werd de balans opgemaakt en moest er één fotograaf naar huis. Er keken woensdagavond 736.000 mensen naar het programma.

Op woensdagavond werd de laatste aflevering van de kijkcijferhit Zussen uitgezonden, die opnieuw hoge kijkcijfers wist te behalen en daarmee de primetime winnaar was. De serie trok woensdagavond maar liefst 1.127.000 kijkers. De kijkers van de serie vinden het jammer dat het afgelopen is, maar hebben goede hoop op een tweede seizoen.

De Oranjezomer

In talkshow De Oranjezomer waren gisteren Albert Verlinde, Jack van Gelder, Job Knoester en Lidewij Welten te gast. Daarnaast was er muziek van Rolf Sanchez. In de uitzending behandelde presentatrice Hélène Hendriks diverse onderwerpen, variërend van de premierskandidaat Dick Schoof tot de zaak rond Jeroen Rietbergen en de selectie voor het EK. De talkshow trok woensdag 986.000 kijkers.

Meer over