Kijkcijfers 10 december 2023

De TV van gisteren: Kijkers gruwelen van eetproef tijdens Expeditie Robinson

11 december 2023 10:25 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

De finale van Expeditie Robinson is in zicht, maar om die te bereiken moeten de kandidaten eerst een flinke drempel over. In dit geval was het de welbekende eetproef.

Kijkers met een zwakke maag konden beter even een andere kant op kijken.

Expeditie Robinson

De halve finale is aangebroken en de vijf overgebleven kandidaten strijden in verschillende proeven voor een plekje in de finale. De eerste proef, waar ze aan een enorm kantelend rad moeten hangen, wordt gewonnen door Willem. Hopelijk voor Ilse, Jochen, Mark en Guido hadden ze honger want de gevreesde eetproef stond op het programma. Van kippenpoten, vissenogen en geitenballen. Vooral het verorberen van de vissenogen ziet er niet heel smakelijk uit. De meerderheid van de ruim 1,3 miljoen kijkers keken heel even een andere kant op.

Zo ontzettend genoten van #ExpeditieRobinson en superblij met de finalisten. Drie prachtige mensen die het alle 3 verdienen. Zelf zou ik #Ilse graag zien winnen. Maar de mannen zijn ook geweldig. @RTL4

— Geertje 51 (@Geertje_51) December 10, 2023

Maestro

Na een succesvolle start van Maestro is ook de tweede aflevering goed bekeken. Ruim 1,4 miljoen kijkers keken toe hoe de kandidaten hun volgende muziekstuk ten gehore mochten brengen. Een paar dirigenten maakten meteen diepe indruk, maar bij sommigen ging het zó snel dat het orkest na afloop even op adem moest komen.

Denkend aan Zwitserland

Wie na Maestro in de stemming was voor iets luchtigs kwam bij Denkend aan Zwitserland aan zijn trekken. André van Duin en Janny van der Heijden trokken verder per trein naar de Rheinschlucht en daar mocht André op een bijzonder instrument spelen.

Wat er verder op tv gebeurde

SBS6 blikte terug met Het Roer Om: Hoe is het nu met? En werd bekeken door 455.000 kijkers. Deze waren wel enigszins teleurgesteld omdat ze wilden weten hoe het met Anneke in Egypte is afgelopen uit de aflevering van vorige week. De Top 2000 Quiz scoort iets hoger en kwam uit op 788.000 kijkers. Gerard Ekdom wist met De Top 4000 Muziek Quiz 519.000 kijkers.

*De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over