Kijkcijfers woensdag 30 november

De TV van gisteren: Kijkers Het Perfecte Plaatje balen van onverwachte exit

1 december 2022 08:55 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
De ontknoping van Het Perfecte Plaatje 2022 komt steeds dichterbij, maar één ding is inmiddels duidelijk: Filemon Wesselink gaat dit seizoen niet winnen. Hij moest gisteren - tot grote verbazing van de kijkers - het veld ruimen.

Hij was met zijn twee opdrachten het minst overtuigend.

Het Perfecte Plaatje

Wie vlak na de eerste opdracht zijn geld had moeten inzetten op de afvaller van de week, had dat vast gedaan op Tina de Bruin. De actrice had na een pittige foto-opdracht op vliegbasis Eindhoven slechts een 4,8. Maar deze comebackkid wist zich ook deze week te revancheren en haalde voor een opdracht zelfs een negen. 938.000 kijkers zagen dan ook hoe Filemon Wesselink - die vorige week nog zelfs twee opdrachten wisten te winnen - onverwacht de competitie moest verlaten. En daar waren ze het op Twitter duidelijk niet mee eens.

Voetballen maar!

Ondanks dat Nederland gisteravond niet speelde, keek het merendeel van de kijkers toch gewoon naar voetbal. De wedstrijd tussen Polen en Argentinië was goed voor bijna 1,9 miljoen en was daarmee het best bekeken programma van de avond. Verder schakelden 1,1 miljoen mensen over naar Australië vs. Denemarken en kon De Oranjewinter een score noteren van precies 1 miljoen. De mannen hebben hiermee hun persoonlijk record verbroken.

Steenrijk, Straatarm

Het is bijna wonderlijk dat SBS6 alsnog 1 miljoen kijkers wist te trekken. De zender deed het namelijk op de vooravond nog beduidend minder. Zo keken er slechts 413.000 mensen naar deze aflevering van Steenrijk, Straatarm, waarin Marco en Maureen die normaal in een luxe villa in Spanje wonen, ruilden van leven met het gezin Spaanbroek, dat van 85 euro per week moet rondkomen. Ook keken er 326.000 mensen naar Shownieuws.

Meer over