Kijkcijfers donderdag 30 maart

De TV van gisteren: Kijkers in shock door armoedig vakantiehuis en grote beestenboel in Het Roer Om

31 maart 2023 09:06 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© TalpaTV

Donderdagavond was het weer tijd voor een nieuwe aflevering van Het Roer Om, waarin Sven en Clariena het roer omgooien en verhuizen naar hun geliefde stadje Wurzbach in het oosten van Duitsland. En dat was niet zomaar een uitzending, want het ging van de ene naar de andere bijzondere situatie. 

Gisteravond zagen maar liefst 822.000 kijkers hoe het stel een armoedig vakantiehuis aantreft én 'een hele dierentuin' emigreert naar hun nieuwe woonplaats.

Een aflevering van Het Roer Om gaat altijd gepaard met tegenslagen en dat is in de SBS6-uitzending van donderdagavond dan ook niet anders. Toen het koppel de kans kreeg om een woning met bijbehorend vakantiehuis te huren in hun geliefde plaatsje in Duitsland, besloten ze om die kans met beide handen te grijpen. 

Hun droom lijkt in duigen te vallen als de huurbaas aangeeft niet te willen investeren in het gehuurde vakantiehuis. En aangezien dat vakantiehuis er armoedig uitziet en lijkt op een bouwval, is dat wel hard nodig. Sven en Clariena zijn daarom gedwongen om op een andere manier aan geld te komen en besluiten daarom het vakantiehuis toch te verhuren. 

Beestenboel

Niet alleen waren kijkers verbaasd over wat het stel aantreft op de plaats van bestemming, maar er was ook nog een andere bijzondere situatie waar mensen niet over uitgepraat raakten. Het stel verhuist namelijk niet met z'n tweeën, maar met nog een hoop dieren. Dat gaat om maar liefst twee katten, drie honden, een papegaai, schildpadden en een slang. 

De RTL-productie met Martijn Krabbé en Waylon, Better Than Ever, behaalde gisteren een rampscore. Het programma wist donderdagavond slechts 480.000 kijkers te trekken. Dat aantal lag vorige week nog op 714.000. Met nog niet eens 500.000 kijkers stond het RTL-programma Better Than Ever op een 21e plek in de kijkcijfer top 25. De mensen die wel naar het programma keken, waren vol lof over kandidaten Sjors en Marlies

Arjen Lubach en zijn team behaalden gisteravond met de Avondshow met Arjen Lubach een knappe tweede plaats in de kijkcijfer dag top 25. Het NPO1-programma was donderdagavond goed voor bijna 1,2 miljoen kijkers. En dat was niet zomaar een uitzending, maar de allerlaatste van dit seizoen.

Peter Pannekoek was te gast om te praten over het fietsgedrag van mensen, er werd een nieuw koningslied gemaakt waar niet iedere kijker even enthousiast over was en de kijkersvragen werden beantwoord.

Beau

De RTL-talkshow Beau wist donderdagavond 563.000 te trekken. In de uitzending waren Amber Brantsen en Tom Coronel te gast om te praten over de nieuwe docuserie over coureur Max Verstappen, spraken tech-experts Frits Vaandrager, Remy Gieling en Tom van 't Einde over artificial intelligence en kregen kijkers een voorproefje op de nieuwe documentaire Kees Vliegt Uit.

Beau sprak zowel Kees Momma zelf als de maker van de documentaire, Monique Nolte. Kijkers waren vooral vol lof over het interview dat Beau van Erven Dorens deed met de autistische Kees Momma. 

Andere zenders

Dit Was het Nieuws scoorde een derde plek in de kijkcijfer top 25, met 1.041.000 kijkers. Verder keken mensen naar Vandaag Inside (969.000), EenVandaag (962.000), Floortje Gaat Mee (909.000), RTL Boulevard (752.000) en OP1 (698.000).

Meer over