Kijkcijfers woensdag 4 januari

De TV van gisteren: Kijkers in tranen door Over Mijn Lijk: De Reünie

5 januari 2023 07:50 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NPO Start

Hoewel de diverse afleveringen van Over Mijn Lijk: De Reünie al een tijdje op NPO Start staan, wist NPO1 er gisteravond toch nog een behoorlijk publiek mee te trekken. 765.000 kijkers stemden af op de eerste paar achter elkaar geplakte afleveringen. 

Zakdoekjes waren voor deze kijkers dan ook duidelijk geen overbodige luxe!

Over Mijn Lijk: De Reünie

Over Mijn Lijk: De Reünie borduurt voort op het negende seizoen van de eerder met een Gouden Televizier-Ring bekroonde reeks. Tim Hofman blikt hierin namelijk samen met Irene, Francis, Jip, Roy en de familieleden van de inmiddels al overleden Kiki en Patrick terug op het afgelopen halfjaar dat gepaard ging met de nodige ups en downs. Voor kijkers reden genoeg om de zakdoekjes uit de kast te halen: helemaal omdat zij weten dat de daar nog aanwezige Irene inmiddels ook het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld

Meester Jesper in De Slimste Mens

Hoe emotioneel dat ook was, de zender zal verder vooral goed gestemd zijn op deze donderdagochtend. NPO1 wist op deze namelijk ook nog flink te scoren met de nieuwste aflevering van Een Huis Vol (1,3 miljoen) en De Slimste Mens (2,4 miljoen). In die laatste nam ‘TikTok’-fenomeen Meester Jesper het op tegen bioloog Mátyás Bittenbinder en actrice Anniek Pheifer. Zijn avontuur bij de kennisquiz van KRO-NCRV bleek echter van korte duur. Hij wist - tot grote verbazing van de kijkers - maar weinig. 

De andere tv-zenders

De andere zenders hebben nog genoeg te doen om dat bij te benen. RTL4 deed een goede poging met zowel de tweede aflevering van dit nieuwe Married at First Sight-seizoen (924.000) als Jinek (700.000), maar de rest moet zeker nog een tandje bijzetten. NPO3 kwam met Het Beste van de Jaren 90 zelfs niet verder dan 243.000 kijkers.

Je Huis op Orde en André van Duin

SBS6 deed wel een goede poging om RTL4 en NPO1 af te troeven, maar ver kwam het niet. Viktor Brand bleef met de eerste aflevering van het tweede seizoen van Je Huis op Orde niet verder dan 451.000 kijkers. Rob Kemps deed het daarentegen met de vierde aflevering van 10 Vragen net wat beter: 637.000 mensen waren benieuwd naar zijn interview met Omroep MAX-ster André van Duin. Dat was overigens meer dan de aflevering met Johan Derksen: die trok maandagavond nog 581.000 kijkers.

Meer over