Kijkcijfers 11 september 2022

De TV van gisteren: Kijkers laten van zich horen na eerste uitzending Nederland is Vol

12 september 2022 09:43 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

Dat kijkers Linda de Mol afgelopen jaar gemist hebben is inmiddels duidelijk. Ook de tweede aflevering van Miljoenenjacht werd goed bekeken. Daarnaast was de eerste aflevering van Nederland is Vol. En dat wist niet alleen veel kijkers te trekken, maar ook een enorm grote indruk te maken.

De eerste aflevering van Nederland is Vol leverde enorm veel reacties op. 596.000 kijkers zagen hoe Jeroen Pauw uitzocht of de welvaart die Schiphol en Nederland verdienen nog wel opweegt tegen de gezondheids- en klimaatschade. Er werd vooral geopperd voor minder vliegen of voor vliegtickets duurder maken zodat het aantrekkelijker wordt om bijvoorbeeld de trein te nemen. Ironisch was na afloop dat Floortje Naar het Einde van de Wereld het programma opvolgde.

Postcode Loterij Miljoenenjacht

Linda de Mol blijft ook na haar afwezigheid de tv-koningin op primetime. Miljoenenjacht was namelijk het best bekeken programma van de avond met ruim 1,2 miljoen kijkers. Aan haar zijde stond Rijke om de koffers te kiezen met hulp van haar vriend Roy. Maar Roy wist precies de verkeerde koffers aan te wijzen en zelfs de 5 miljoen eruit te vissen. Kijkers voelden een kleine relatiecrisis aankomen. Ondanks dat won het stel toch nog een prima bedrag van 166.000 euro.

Weet Ik Veel

Ook RTL 4 deed goede zaken op de zondagavond. Weet Ik Veel wist 857.000 kijkers te bekoren waarin Defano Holwijn, Ricky Koole en Arnold Kantelberg het tegen elkaar opnamen. Waar de uitzending weer best vermakelijk was, lag alle aandacht toch weer op de app. Vorige week regende het al klachten dat de app er mee ophield na de reclames, en ook gisteravond was dat het geval. Gelukkig had iemand wel een gouden tip voor de volgende keer.

Undercover in Nederland

Na een weekje afwezigheid was Alberto Stegeman gisteravond weer terug met een nieuwe aflevering van Undercover in Nederland. Hij had al beloofd dat het een spannende aflevering zou worden, en dat bleek. 733.000 mensen zat met woede op de bank te kijken naar de ‘afvalcoach’ die een minderjarig meisje wilde misbruiken.

Wat er verder nog gebeurde

De tweede aflevering van De Neven van Eus werd ook goed bekeken door 683.000 kijkers. Humberto op Zondag wist net de top-10 niet te halen maar had een prima score met 630.000 kijkers. Festival van de Liefde eindigde met 332.000 kijkers.

Meer over