Kijkcijfers woensdag 14 september

De TV van gisteren: Kijkers leven mee met openhartige Margôt Ros in Over Leven

15 september 2022 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© HUMAN
Toren C-actrice Margot Rôs schoof gisteravond aan bij Coen Verbraak in een gloednieuw seizoen van Over Leven. 243.000 kijkers hoorden dan ook hoe ze openhartig sprak over de hersenschade die ze opliep en de gevolgen daarvan.

Over Leven had daarmee net te weinig kijkcijfers voor een plek in de top-25. Die werd namelijk afgesloten door het NOS Journaal van 13:00 uur met 392.000 kijkers.

Over Leven

In het nieuwe seizoen van Over Leven praat Coen Verbraak wekelijks weer met gasten over wat het bestaan de moeite waard maakt. Met in deze eerste aflevering cabaretière en actrice Margot Rôs, wiens leven in 2018 tot stilstand kwam toen ze hersenletsel opliep. Ze verloor grip op haar brein en werd ziek van de geringste prikkels. Veroordeeld tot isolatie en revalidatie ging ze door een zeer donkere periode. Maar ze leerde ook dat je je hersens opnieuw kunt trainen, en over de dingen die écht je energie waard zijn in het leven. De 243.000 kijkers waren dan ook diep onder de indruk van haar openheid en kracht.

Steenrijk, Straatarm

Kijkers die meer zin hadden in wat luchtigs kwamen ook aan hun trekken met onder meer de nieuwste aflevering van Oogappels (894.000 kijkers), I Can See Your Voice (654.000) en Steenrijk, Straatarm (572.000). Waar het laatste programma normaal gesproken weleens wat kritiek krijgt, was dat ditmaal niet het geval. Kijkers roemden zelfs het 'rijke' duo dat niet alleen het glas in de deur had gemaakt, maar ook nog eens danslessen regelde voor het minder bedeelde gezin. 'Een echte feelgood aflevering', aldus de Twitteraars.

Talkshow

De talkshowstrijd werd op deze minder bekeken tv-avond toch met verve gewonnen door Arjen Lubach (812.000). Hij liet - samen met zijn gast Sanne Wallis de Vries en zijn relaas over Sywert - de concurrentie bestaande uit onder meer Vandaag Inside (803.000), Op1 (684.000) en Jinek (636.000) achter zich. En terecht, zo vonden de kijkers!

Meer over